Hadden we het vorige week nog over een zwarte zondag op het WK, nu kunnen we gerust spreken van een zinderende zaterdag. In de middag zorgde België voor een doelpuntenfestijn tegen Tunesië, dat met 5-2 opgerold werd. ‘s Avonds was het tijd voor een Scandinavische thriller toen Zweden heel even voor een stunt leek te zorgen door Duitsland bijna uit het WK te knikkeren. Maar de wedstrijd is pas afgelopen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken en in de 95e (!) minuut wist die Mannschaft toch nog de 2-1 te scoren.

Article continues after the ad

Favorietenrol

België was vanaf het begin op dreef tegen Tunesië en is daarmee het enige grote land in het toernooi dat tot dusver al twee wedstrijden op rij haar favorietenrol waar weet te maken. Al in de zesde minuut knalde Eden Hazard een penalty erin, en na een kwartier zorgde Romelu Lukaku voor de 2-0. Diezelfde Lukaku zorgde vlak voor de rust ook voor de 3-1, nadat Tunesië toch nog een tegentreffer had gemaakt.

Het hadden er ook zeven of acht kunnen zijn

Hazard zorgde voor de rust ook nog voor de 4-1, waarna sterspeler Lukaku gewisseld werd voor Batshuayi. Deze verprutste in korte tijd drie enorme kansen, dus Tunesië had nog mazzel dat ze er niet zeven of acht de oren kregen. Na drie keer mis was het toch nog raak voor Batshuayi die uiteindelijk 5-1 maakte, waarna Tunesië nog een beetje terugkwam. 

Harde poeier

Na de overwinning van Mexico op Duitsland zal het niemand verbazen dat het team ook Zuid-Korea wist te verslaan. Deze degelijke wedstrijd was een aardig tussendoortje tussen de twee hoofdprogramma's in. De verliezende partij zorgde wel voor het mooiste doelpunt van de wedstrijd met deze harde poeier van Zuid-Koreaan Son Heung-min.

Penalty genegeerd

Nadat Duitsland vorige week verloor tegen Mexico zou een verlies tegen Zweden betekenen dat de titelverdedigers voortijdig naar huis konden. Het strak verdedigende Zweden leek warempel in de eerste helft voor een stunt te gaan zorgen nadat oud PSV-er Ola Toivonen voor 1-0 zorgde. Duitsland kwam ook nog goed weg nadat een penalty-waardige overtreding van Rüdiger op de doorgebroken Berg genegeerd werd door de scheidsrechters.

Oliedomme overtreding

Na de rust maakte Reus al snel 1-1 en dat leek het te blijven tot de 94e minuut. Zweedse invaller Durmaz maakte een oliedomme overtreding op de rand van het zestien meter-gebied, waarna Duitsland in de 95e minuut nog een vrije trap mocht maken. Toni Kroos, door wiens balverlies Zweden 1-0 kon maken, zette zijn fout van eerder in de wedstrijd recht door de 2-1 te scoren. Ervan uitgaande dat Duitsland net als Zweden en Mexico van Zuid-Korea wint gaat die Mannschaft met Mexico door naar de achtste finales, en kunnen de Zweden woensdag naar huis.