Belgische komediant Philippe Geubels was gisteravond te gast bij Beau om te vertellen over zijn programma Taboe. Philippe vocht zichtbaar tegen de tranen omdat het achter de schermen van zijn show er vaak hard aan toeging. Vooral de aflevering met de terminaal zieke Mireille heeft de komediant gesloopt. “En toen ben ik gecrasht.”

Mensen waar je niet om mag lachen

In taboe volgt Philippe mensen waar je eigenlijk niet om mag lachen. “En voor alle duidelijkheid dat zijn niet alleen mensen met een beperking”, zei Philippe Geubels tegen Beau van Erven Dorens. “Ik ga eerst een week mee op vakantie met hen, om ze te leren kennen en te luisteren naar wat zij wel of niet grappig vinden, als het over hun gaat.”

Nu heeft Philippe Geubels heel veel ervaring met harde grappen maken, maar Taboe was ondanks dat extreem zwaar. Hij moet namelijk na die week een set grappen verzinnen over die persoon. “Je gaat samen op vakantie, je leert elkaar kennen, we bleven dag en nacht samen. Na één dag ben je ook al vrienden.” 

Article continues after the ad

Tranen om Mireille

De ongeneeslijk zieke Mireille was het allerzwaarst en toen Geubels daar een fragment van zag bij Beau, vocht hij zichtbaar tegen de tranen. Hij vertelt ook dat de moeder inmiddels is overleden en dat hij na die aflevering 'crashte' en emotioneel moest bijkomen. Je kan het fragment hieronder zien.

“Het zwaarste moment om aan te denken is het moment dat ik bewust zal meemaken dat ik afscheid moet nemen van mijn kinderen”, zei Mireille in het fragment. “Dat zijn de dingen waar je je als moeder zorgen over maakt. Ze gaan je vergeten.” Philippe stelt haar gerust en zegt dat dit niet zal gebeuren.

Je kan de uitzending van Beau terugkijken op RTL XL waar ook Taboe opstaat. Een compilatieaflevering van het programma wordt zaterdag 26 oktober uitgezonden op RTL 4.