Gisteravond streden de talenten van Team Borsato in The Battles voor een plekje in de finale. Voor de 13-jarige Jean Gharibian, gevlucht uit Libanon, eindigde het Voice-avontuur met dikke tranen.

Gevlucht

Jean zorgde tijdens de Blind Auditions voor een brok in de keel van de juryleden. Niet alleen vanwege zijn stem, maar ook vanwege zijn heftige levensverhaal. Jean vluchtte vanwege een heftige echtscheiding uit Libanon en woonde pas zes maanden in Nederland. Alle drie de stoelen draaiden voor hem om, maar hij koos uiteindelijk voor Team Marco.

The Battle

Bij The Battle van The Voice Kids zongen Jean, Noa en Stef het nummer ‘I Know What You Did Last Summer’ van Shawn Mendes ft. Camila Cabello. “Het was zó goed in balans,” zei Ali B. Zowel Ali als Ilse de Lange vonden de drie talenten bij elkaar net een volwaardige band, maar helaas kon Marco maar één kandidaat meenemen naar de sing-off. En dat werd Noa. Wel had de coach lovende woorden over Jean.

"Je hebt ongelooflijk veel progressie gemaakt", aldus coach Marco Borsato vanavond na de performance van de jonge Jean Gharibian. Hij bedankt vervolgens de aanwezige medewerkers van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA).

Dromenjager

"Ongeacht uit welk land je ook bent gevlucht waardoor je in een opvangcentrum terechtkwam, is het mooi dat kinderen in staat worden gesteld hun dromen na te jagen. Zij hebben je daar ongelooflijk goed bij begeleid, dat vind ik echt een applaus waard."

Van deze woorden werd Jean ontzettend emotioneel. Bekijk het geweldige optreden en emotionele afscheid hierboven!

The Voice Kids

Volgende week gaat de strijd gaat verder met de talenten van Team Ilse in The Voice Kids. Je ziet het vrijdag, 20:30 uur op RTL 4.

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.