Gisteravond streden de talenten van Team Borsato in The Battles voor een plekje in de finale. Voor de 13-jarige Jean Gharibian, gevlucht uit Libanon, eindigde het Voice-avontuur met dikke tranen.

More content below the advertising

Gevlucht

Jean zorgde tijdens de Blind Auditions voor een brok in de keel van de juryleden. Niet alleen vanwege zijn stem, maar ook vanwege zijn heftige levensverhaal. Jean vluchtte vanwege een heftige echtscheiding uit Libanon en woonde pas zes maanden in Nederland. Alle drie de stoelen draaiden voor hem om, maar hij koos uiteindelijk voor Team Marco.

The Battle

Bij The Battle van The Voice Kids zongen Jean, Noa en Stef het nummer ‘I Know What You Did Last Summer’ van Shawn Mendes ft. Camila Cabello. “Het was zó goed in balans,” zei Ali B. Zowel Ali als Ilse de Lange vonden de drie talenten bij elkaar net een volwaardige band, maar helaas kon Marco maar één kandidaat meenemen naar de sing-off. En dat werd Noa. Wel had de coach lovende woorden over Jean.

"Je hebt ongelooflijk veel progressie gemaakt", aldus coach Marco Borsato vanavond na de performance van de jonge Jean Gharibian. Hij bedankt vervolgens de aanwezige medewerkers van het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA).

Dromenjager

"Ongeacht uit welk land je ook bent gevlucht waardoor je in een opvangcentrum terechtkwam, is het mooi dat kinderen in staat worden gesteld hun dromen na te jagen. Zij hebben je daar ongelooflijk goed bij begeleid, dat vind ik echt een applaus waard."

Van deze woorden werd Jean ontzettend emotioneel. Bekijk het geweldige optreden en emotionele afscheid hierboven!

The Voice Kids

Volgende week gaat de strijd gaat verder met de talenten van Team Ilse in The Voice Kids. Je ziet het vrijdag, 20:30 uur op RTL 4.

More content below the advertising

Geinig: Het Amerikaanse Page Six kwam gisteren met een item over hoe klasgenoten van Dwayne Johnson vroeger dachten dat hij een undercover agent was. Omdat zijn pa een professioneel show-worstelaar was reisde The Rock heel wat af met zijn familie, waardoor hij steeds weer naar een nieuwe middelbare school moest. En omdat hij op vijftienjarige leeftijd er al als een volwassen reus uitzag, dachten zijn klasgenoten vaak dat hij een soort 21 Jump Street-agent was die hen in de gaten kwam houden. Dat die serie nou net uitkwam in 1987, datzelfde jaar waarin hij verhuisde, hielp ook niet echt.

More content below the advertising

 

“De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

The Rock retweette het item niet alleen, ook bevestigde hij dat het waar was: “Toen ik van Hawaii naar Nashville verhuisde was ik al 1 meter 93 lang, woog ik al 102 kilo en had ik al een porno-snor - ze dachten allemaal dat ik een undercover agent was. De meiden bleven allemaal bij me vandaan”.

 

The Rock is in april trouwens te zien in de film Fighting With My Family, een biopic over de vrouwelijke show-worstelaar Paige. Hierin laat de Grote Vriendelijke Reus zich zowaar van een minder vriendelijke kant zien. En natuurlijk zien we Dwayne “The Rock” Johnson deze zomer samen met Jason “The Stath” Statham in de Fast & Furious spin-off Hobbs & Shaw, die 1 augustus de bioscopen binnenknalt. Dat is op moment van schrijven nog maar 157 nachtjes slapen!

 

 

Bill Hader keert vanaf april terug als Barry, de introverte huurmoordenaar die tijdens een cursus amateurtoneel langzaam tot inkeer komt. We roepen hier al een klein jaar dat deze HBO-serie één van de fijnste verrassingen was van 2018. Sterker nog, we vonden het één van de drie beste series van het jaar, beter nog dan populaire titels als The Handmaid’s Tale, DareDevil, You of The Haunting of Hill House. We zijn nu dus al razend benieuwd naar het tweede seizoen.

More content below the advertising

 

Volop Awards-nominaties

Ook bij de grote Awards-shows hebben ze deze zwartgallige comedy-serie inmiddels ontdekt: de show sleepte 13 Emmy nominaties in de wacht, waarvan het er drie won. Zowel Bill Hader als Henry “The Fonz” Winkler, die Barry’s theaterdocent Gene Cousineau speelt, wonnen een Emmy Award. De beide acteurs waren ook genomineerd voor zowel de Golden Globes als de Screen Actors Guild Awards.

 

Dubbelleven

In de trailer zien we hoe Barry nog steeds een knipperlichtrelatie heeft met Sally, en hoe hij na de gebeurtenissen uit het eerste seizoen steeds meer moeite heeft om zijn dubbelleven verborgen te houden. Ook de excentrieke albino-gangster NoHo Hank is weer van de partij.

Barry is zeker een aanrader voor wie genoten heeft van Breaking Bad of van de eerste seizoenen van Dexter. Daarnaast bestaat het eerste seizoen uit slechts acht afleveringen van elk een half uur, dus het valt heerlijk weg te bingen. Het tweede seizoen begint bij HBO in Amerika op 31 maart, wat normaal gesproken betekent dat we de afleveringen de volgende dag kunnen zien op Ziggo. Vanaf maandag 1 april dus!