Aan de vooravond van Sinterklaas is de discussie over het uiterlijk van Zwarte Piet weer in alle hevigheid losgebarsten. Natuurlijk doet ook Arjen Lubach zijn pepernoot in het zakje!

Tegenreactie

Dit jaar besloot de NTR om voorgoed afscheid te nemen van het traditionele uiterlijk van Zwarte Piet. Vanaf nu zouden er alleen maar nog maar roetveegpieten te zien zijn bij het Sinterklaasjournaal. Als tegenreactie verschenen hierop tientallen alternatieve Sinterklaasjournaals op YouTube, waarin de hulpjes van de Goedheiligman nog hun traditionele uiterlijk hebben. Maar daaruit blijkt al snel dat televisie maken nog een vak apart is!

Article continues after the ad

 

Housemuziek

De aangenaam knullige producties vormen dan ook een dankbaar doelwit voor de vlijmscherpe tong van Arjen Lubach! Zo ontdekt de presentator dat deze alternatieve Sinterklaasjournaals meer met elkaar gemeen hebben dan alleen maar de afwezigheid van roetveegpieten. Ook housemuziek en presentatoren die verrast in de camera kijken lijken onmisbaar in deze huisvlijtfilmpjes. Hierop haakt Lubach handig in met een knipoog naar de rel die dit weekend uitbrak rond Marco van Basten. De discussie rond Zwarte Piet mag dan wel steeds grimmigere vormen aannemen, er valt gelukkig nog wel iets te lachen…