Gisteravond rekende Arjen Lubach op genadeloze wijze af met de misstanden in de bio-industrie. Via een stickeractie hoopt de presentator de behandeling van dieren in voedingsindustrie te verbeteren.

Article continues after the ad

Het VPRO-programma Zondag met Lubach heeft zondagavond een stickeractie gelanceerd met een keurmerk voor niet-diervriendelijk vlees. Kijkers kunnen deze stickers bestellen en dan plakken op vlees van dieren die een slecht leven hebben gehad. Op de stickers staan foto’s van dieren die onder verschrikkelijke omstandigheden in de stallen leven. De stickervellen zijn te bestellen via de website www.slechterleven.nl. In het programma legde Lubach uit waarom dat keurmerk er volgens hem moet komen.

Stalbranden

Volgens Zondag met Lubach doet de Tweede Kamer niets om maatregelen te nemen tegen het stijgende aantal stalbranden in Nederland. Tot nu toe kwamen bij stalbranden al 225.000 dieren om het leven, stelt het programma. De Partij van de Dieren en de PVV dienden op 4 juli een motie in om hier iets tegen te doen, maar deze werd weggestemd door de vier partijen die nu aan de formatietafel zitten. Het lijkt Zondag met Lubach een goed idee als de politiek het initiatief voor het 'Slechter leven'-keurmerk overneemt.

De nieuwste aflevering van Zondag met Lubach is terug te zien via NPO.nl.