Afgelopen vrijdag zette Anouk twee kandidaten uit haar team in The Voice of Holland. Gisteravond waren Anouk, Ali B, Waylon en Sanne Hans bij RTL Late Night om uitleg te geven.

Article continues after the ad

Naar Huis

The Voice of Holland-coach Anouk maakte in de aflevering van vrijdag een bijzondere keuze. Tijdens de battles namen twee kandidaten uit haar team, Nikita en Nina, het op tegen elkaar. De bedoeling was dat Anouk een van de twee als winnaar van het zanggevecht zou kiezen. De coach besloot om beide zangeressen naar huis te sturen, omdat ze niet vond dat Nikita en Nina niets met haar zangtips hadden gedaan. Aan Humberto vertelde ze waarom.

Geschrokken

"Die muziek maakt het allemaal nog veel dramatischer", aldus Anouk. Zelf vind ze haar keuze niet zo shocking. Coach Sanne Hans zegt wel geschrokken te zijn door de keuze van Anouk: "Ik wist helemaal niet dat dat mocht.” Anouk geeft wel aan dat ze meteen doorhad dat haar keuze ook niet helemaal de bedoeling was, zo was er in de zaal meteen veel paniek. Maar de Haagse zangeres kan er nuchter over zijn: "dan gebeurt er nog eens wat."

Postbode of alcoholist

Anouk geeft ook eerlijk toe dat ze zelf nooit mee had gedaan aan een programma als The Voice  of Holland: "Ik wilde gewoon postbode worden, of alcoholist." Ze had nooit geloofd dat ze zangeres zou worden en dat er mensen voor haar kaarten willen. Ze had geen diploma en koos voor een carrière in de muziek: "Dat is wat ik kon en ik kan er geld mee verdienen."