Hij kon het zelf nauwelijks geloven: zwemmer Jesse Puts heeft vrijdag bij de WK kortebaan in Windsor de wereldtitel gepakt op de 50 meter vrije slag. Bekijk zijn overwinning hieronder!

Article continues after the ad

Verbazing

"Ik hoopte wel op een medaille, maar ik had echt niet verwacht dat ik eerste zou worden. Ik dacht: wat is dit?" zei hij na zijn huldiging tegen NOS. De 22-jarige Jesse Puts verraste de grote favoriet Vladimir Morozov uit Rusland en tikte als eerste aan in 21,10 seconden. Hij was hiermee 0,04 sneller dan Morozov die genoegen moest nemen met zilver, het brons ging naar de Litouwer Simonas Bilis (21,23). 

Jesse Puts veroverde daarmee zijn eerste grote titel. Een opsteker, want Puts kwam net driehonderste tekort om zich te plaatsen voor de afgelopen Olympische Spelen.

Puts schrijft zwemgeschiedenis

De geboren Utrechter is de eerste Nederlandse wereldkampioen bij de mannen op de 50 vrij. In het verleden wist alleen Mark Veens een keer een medaille te pakken, brons in 1999. Puts volgt Florent Manaudou op als 'sprintkoning' in het 25 meterbad. De Fransman pakte twee jaar geleden in Doha het goud in een wereldrecord (20,26). 

Puts bezorgde Nederland vrijdagavond de eerste gouden plak in Windsor, na twee keer zilver en één keer brons. 

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!