De eerste wedstrijd van de Nederlandse voetbalsters op het Europees kampioenschap is zondagavond door 2,1 miljoen televisiekijkers bekeken. Het duel tegen Noorwegen was daarmee na het NOS Journaal van 20.00 uur (2,5 miljoen) het best bekeken programma van de dag.

Article continues after the ad

1-0 voor Oranje Leeuwinnen

Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Oranje Leeuwinnen openden het EK in eigen land zondag met een overwinning op Noorwegen. De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman versloeg de tweevoudig Europees kampioen en verliezend finalist van het vorige EK in De Galgenwaard met 1-0.

Shanice van de Sanden maakte in de 66e minuut het enige doelpunt. De rechtsbuiten kopte een voorzet van Lieke Martens langs de sterke Noorse keepster Ingrid Hjelmseth. Bekijk hieronder de hoogtepunten van de wedstrijd terug!

Mollema en Verstappen

Naast voetbal deden ook wielrennen en Formule 1 het goed op de zondagavond. De winst van Bauke Mollema in de vijftiende etappe van de Tour de France werd eerder op de dag door gemiddeld 967.000 kijkers gevolgd. De Nederlander van Trek-Segafredo ontsnapte op een kleine 30 kilometer van de streep in Le-Puy-en-Velay uit een kopgroep en hield de vier overgebleven achtervolgers net achter zich. Formule 1 met Max Verstappen behaalde een score van 849.000 op Ziggo Sport. Naar de Avondetappe keken 1,4 miljoen mensen.