Heb jij ook de app Kamergotchi gedownload? Dan zou het goed kunnen dat je een lijsttrekker hebt verzorgd die uiteindelijk het loodje legde. Uit de peilingen die gisteren bij Zondag met Lubach gepresenteerd werden, bleek namelijk dat 1,7 miljoen lijsttrekkers het niet gered hebben.

Article continues after the ad

Kamergotchi

Arjen Lubach is met zijn programma Zondag Met Lubach goed op stoom. Naast zijn ‘Even Voorstellen’-filmpje en het ‘#hoedan’-item over Geert Wilders introduceerde hij een paar weken geleden Kamergotchi. Met de app krijgen gebruikers de kans om voor een willekeurige lijsttrekker te zorgen. Tex de Wit, de Maurice de Hond van ZML, presenteerde de peilingen.

Lijsttrekkers

Kamergotchi werd door ruim 750.000 mensen gespeeld, die samen meer dan 1,9 miljoen lijsttrekkers verzorgden. Hiervan hebben 1,7 miljoen het dus niet overleefd. Dit betekent echter ook dat 32.000 mensen nog steeds hun lijsttrekker in hun leven weten te houden. Maar wat willen we nu het liefst weten? Welke lijsttrekkers het best verzorgd werden natuurlijk. 

Jesse en Geert

Uit de peilingen bijkt dat Jesse Klaver (20 zetels) als winnaar uit de bus komt, gevolgd door Geert Wilders (17 zetels) en Alexander Pechtold (eveneens 17 zetels). Conclusie van Tex de Wit: “Dan krijg je een land waarbij alle Marokkanen het land uit moeten in hybride auto’s.” De vrouwelijke spelers zorgden het beste voor Jesse, de mannen voor Geert. Ook onder de jongeren deed Wilders het opvallend goed. 

Nog niet uitgespeeld met je Kamergotchi-lijsttrekker? De app blijft tot 12 maart actief. De definitieve uitslag horen we volgende week.