Bilal Wahib, Op1

Ruim 600.000 kijkers zagen gisteren hoe de in opspraak geraakte Bilal Wahib bij Op1 zijn verhaal deed. Uiteraard ging dat met de nodige gemengde reacties gepaard.

Article continues after the ad

De acteur en rapper moedigde afgelopen maart een minderjarige jongen aan om zijn geslachtsdeel te tonen tijdens een livestream op Instagram. "Een hele domme manier van humor hebben", blikt hij nu terug op het hele voorval. “Ik wil niet alleen mijn excuus aanbieden aan hen, maar aan heel Nederland.” 

'Minachting bij andere tafelgast'

Ondanks dat zijn boodschap luid en duidelijk is binnengekomen, is het vooral de manier hoe Bilal behandeld werd door tafelgast Saskia Belleman wat nu de klok slaat. Volgens velen werd hij met een bepaalde 'minachting' aangesproken. "Heel knap en ontroerend hoe Bilal zijn verhaal doet terwijl hij telkens aangevallen wordt en ze hem niet laten uitspreken. Je ziet een gebroken jongen die een tweede kans verdient", aldus een Twitteraar.

Lees hieronder meer comments.

Geen volledige acceptatie

Hieruit blijkt wel dat een groot deel van de Twitteraars hem een tweede kans gunt. Maar de Mocro Maffia-acteur wordt nog niet door iedereen 'vergeten' en 'vergeven', zo blijkt wel uit een andere stroom reacties. "Bilal Wahib doet hier aan damage control en verdomd slecht ook", vult iemand in. "Een gemaakte en verplichte excuses." 

 

Acceptatie van moeder

De acteur gaf gisteren zelf ook al aan dat hij de kritiek begrijpt. "Iedereen heeft zijn mening en wij leven in een vrij land. Als ik dat zou tegenspreken, dat zou heel raar zijn", aldus de geëmotioneerde rapper. "Ik heb nog nooit zo'n harde klap in mijn gezicht gekregen", blikt hij terug op wat hij zelf zijn 'allergrootste fout van zijn hele leven' noemt. "Ik zit hier niet voor de mensen die ik niet ken, ik zit hier zodat ik mijn eigen moeder weer kan aankijken." Bekijk hieronder nog een fragment van het veelbesproken interview.

 

Op1 gemist? Bekijk de volledige aflevering hier terug.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.