Wat zie jíj graag gebeuren in 2018?

Gelukkig Nieuwjaar, en de beste wensen! De redactie van Superguide worstelde zich los van de oliebollen, en bedacht een paar Beste Wensen voor 2018! Natuurlijk horen we ook graag waar júllie op hopen in het nieuwe jaar!

More content below the advertising

Sommige vurige verlangens zijn érg onwaarschijnlijk, maar goed: daar zijn het wensen voor!

De Han Solo-film valt niet tegen én is op tijd

Han Solo, vereeuwigd door Harrison Ford met zijn brede grijns, is één van de populairste Star Wars-personages. Bijna iedereen weet dat de innemende schelm zijn eigen film krijgt, die voor mei 2018 gepland staat. Kat in het bakkie, zou je denken.

Solo: A Star Wars Story liep echter tegen behoorlijk veel problemen op. De regisseurs werden ontslagen, waarna Ron Howard de leiding over het project kreeg. Naar verluidt werd een bijzonder groot deel van Solo opnieuw opgenomen. Hierdoor moesten sommige acteurs uit de film geknipt worden, omdat ze al aan de opnames van andere projecten waren begonnen!

Han Zozo

Daarnaast gaat het vuige gerucht dat de nieuwe Han Solo (Alden Ehrenreich) helemaal niet kan acteren! Zijn performance viel schijnbaar zó tegen dat er speciaal voor hem een acteercoach is aangesteld.

Het hoeft allemaal niet zoveel te betekenen. De productie van Rogue One ging ook niet van een leien dakje, en met die Star Wars-spin-off kwam het ook goed

Dexter maakt een comeback!

Afscheid nemen van je favoriete serie kan behoorlijk lastig zijn! Je bent lang bezig geweest met de personages, dacht veel na over de verhaallijn. En dan is het... klaar! Schluss!

Op de redactie werd Dexter genoemd als voorbeeld, maar waarschijnlijk heb je zelf ook wel een paar series die je mist. Dexter, Carnivàle, The Sopranos, Friends... De kans dát het gebeurt is nihil, maar een mens mag dromen...

The Walking Dead herpakt zich

AMC’s The Walking Dead heeft het momenteel even moeilijk. De kijkcijfers dalen al een tijdje, en het achtste seizoen wordt niet zo hoog gewaardeerd.

De strijd tussen de groep van Rick en de schurk Negan zou eigenlijk loeispannend moeten zijn. We zitten echter niet op het puntje van de stoel, maar ervaren continu flashbacks naar het tweede seizoen, met dat saaie gedoe op de boerderij.

De ‘mid-season finale’ eindigde echter behoorlijk verrassend (en schokkend!), dus hopelijk begint het vuurwerk écht in de tweede seizoenshelft. Het achtste seizoen kende tot nu toe veel ‘kleine’ afleveringen die zich op één personage richtten. Hopelijk om het budget te sparen voor een spetterend vervolg!

Je favoriete film krijgt een vervolg!

Wordt 2018 het jaar van Gremlins 3? Tovert Hollywood ineens een geheime Tarantino-film of Blade Runner 2102 uit de hoge hoed? Waarschijnlijk niet, want dan had iemand z'n mond waarschijnlijk al voorbijgepraat.

Welke film mag van jou wel een onverwacht vervolg krijgen?

Game Of Thrones komt tóch nog dit jaar

Winter is here! We weten zeker dat Game Of Thrones in 2018 geen vervolg krijgt. Sansa Stark zegt het zelf! We moeten nog kniezend twee koude winters doorstaan voor we ons kunnen verwarmen aan het drakenvuur.

Het laatste seizoen Game Of Thrones kent maar zes afleveringen, maar deze hebben allemaal de lengte van een speelfilm. De opnames zijn de langste tot nu toe, en we verwachten een aantal forse veldslagen

Alle ingrediënten om Game Of Thrones waardig af te sluiten zijn aanwezig. De grootste opzet kost helaas erg veel tijd. Schrale troost: de kijkers van de serie zijn beter af dan de fans van de boeken… Die wachten al acht jaar op een nieuw deel van schrijver George R.R. Martin!

En jij?

Kun je niet wachten op een bepaalde film? Heb je een favoriete serie die je graag terugziet? Laat het weten via Facebook! Mogen al jullie (wetmatige) dromen in het nieuwe jaar uitkomen!

More content below the advertising

Goed nieuws voor iedereen die na het zien van Bohemian Rhapsody trek heeft in meer rockbiopics: 2019 wordt opnieuw een topjaar voor muziekfilms. Zo krijgen we eind mei de Elton John-film Rocketman, en volgende maand al trakteert Netflix ons op The Dirt. Dit is de verfilming van de gelijknamige biografie over hardrockband Mötley Crüe.

More content below the advertising

 

Legendarische lomperiken

Ook al had deze uit L.A. afkomstige rockband een paar best wel briljante nummers (met Kickstart My Heart dat in de trailer te horen is als absolute topper), toch had de hele band bij elkaar eigenlijk net zoveel talent als Freddie Mercury in z'n kleine teen. Dat gemis maakten deze legendarische lomperiken echter meer dan goed met een extravagante levensstijl; geen enkele band waarvan alle leden nog in leven zijn heeft het ooit zo bont gemaakt als Mötley Crüe.

Drama

Het verhaal van de groep biedt daarnaast zoveel drama dat het een klein wonder is dat The Dirt nog niet eerder is verfilmd. Zo veroorzaakte zanger Vince Neill een dodelijk ongeluk, terwijl bassist Nikki Sixx een drugs-overdosis overleefde waarbij hij een paar minuten klinisch dood is geweest (waarover hij later dat prijsnummer Kickstart My Heart schreef). Drummer Tommy Lee was de grote dekhengst van de band, en hij was door de jaren heen zowel getrouwd met Heather Locklear als met Pamela Anderson. Gitarist Mick Mars was de enige van de vier die het tegen wil en dank kalm aan deed, omdat hij aan een zeldzame botziekte bleek te lijden. Mars wordt trouwens gespeeld door Iwan Rheon, beter bekend als die engerd van een Ramsey uit Game of Thrones.

The Dirt kan vanaf vrijdag 22 maart ook jouw hart kickstarten, want vanaf die dag is deze nu al beruchte hardrockbiopic te zien bij Netflix.

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.