Dan Karaty bij Boxing Stars

Dan Karaty is ontslagen uit het ziekenhuis! Drie dagen na het alarmerende bericht laat de Amerikaanse choreograaf iets van zichzelf horen. Waarom hij in het ziekenhuis lag is nog niet bekend, wel was een medische ingreep noodzakelijk.

“Ik heb het ziekenhuis verlaten en zal thuis verder herstellen. Ik heb nog veel pijn, maar ben gelukkig wel buiten levensgevaar”, laat het oud-So You Think You Can Dance-jurylid weten. “De dokters, zusters en al het overig ondersteunend medisch personeel dank ik voor hun harde werk en toewijding.”

Zorgen van collega’s

De Telegraaf sprak met collega’s en vrienden van de danser. Mede-jurylid in So you think you can dance en Dancing with the stars, Euvgenia Parakhina, leeft mee met de familie. “Het is een raadsel wat hij mankeert, maar de eerste link die ik leg is toch het coronavirus. Dan is het ultieme voorbeeld van de gezonde man, maar hiervoor is niemand veilig.”

Article continues after the ad

Een goede vriend en collega van Dan (die anoniem wil blijven) heeft ook geen idee wat er nou aan de hand is. “Ik ben me rot geschrokken. Hij is altijd degene die in appjes vraagt hoe het met mij en m’n kinderen gaat. Als er ook maar iets aan de hand is dan hebben we contact, maar nu blijft het maar stil...”

Meer tegenslagen

Het gezin, bestaande uit Dan en zijn echtgenote Natasha, dochter Quinn (9) en zoon Daniel (7), heeft in de laatste jaren ook een andere heftige tegenslag gehad. Zo ontdekten ze bij Daniel acht maanden na zijn geboorte een auto-immuunziekte.

Holland’s Got Talent vervanger al gevonden

Dan z’n ziekenhuisbezoek is niet de reden waarom hij ontbreekt in het nieuwe HGT-seizoen. Door de coronamaatregelen kon hij niet vanuit Amerika naar Nederland reizen. Gelukkig kon The Voice-coach Ali B zijn plek tijdelijk innemen.