Gisteravond vond de wereldpremière van de nieuwe Predator-film plaats op het filmfestival van Toronto. De makers van de film hadden zich dit evenement waarschijnlijk anders voorgesteld: enkele uren voordat de cast zich op de rode loper zou melden, kwam The L.A. Times met het bericht dat de film een scène bevatte met een zedendelinquent. Deze smeerkees was een persoonlijke vriend van regisseur Shane Black, en de scène zou pas na aandringen van actrice Olivia Munn verwijderd zijn.

Article continues after the ad

Sexual Predator

Black had zijn goede vriend Steven Wilder Striegel al een paar keer een kleine rolletje in één van zijn films gegeven, en in The Predator kreeg de bevriende acteur een scène met Munn. Toen de actrice erachter kwam dat Striegel een strafblad had vanwege een zedenmisdrijf was zij bepaald niet blij dat de regisseur zijn goede vriend met haar liet acteren. Striegel heeft namelijk zes maanden in de bak gezeten omdat hij via internet een meisje van 14 probeerde te versieren, een echte ‘Sexual Predator’ dus.

Damage control-mode

Natuurlijk ging het op de rode loper in Toronto al snel nergens anders meer over, alhoewel de cast meteen in damage control-modus schoot zoals hier in deze reactie van Keegan-Michael Key:

Het enige castlid dat de pers niet te woord stond in Toronto was Olivia Munn. Toch zal zij de komende tijd nog volop interviews doen, omdat zij daar contractueel toe verplicht is. Eerder deze week was ze nog met tegenspeler Boyd Holbrook in Spanje om de film te promoten, en toen was er nog geen vuiltje aan de lucht:

Shane Black alsnog geschokt

Natuurlijk ging Shane Black door het slijk nadat het nieuws bekend werd. In een officiële reactie gaf de regisseur aan dat Striegel hem verteld had dat het allemaal valse beschuldigingen waren, en dat het allemaal verkeerd geïnterpreteerd was, maar dat hij nu alsnog erg geschokt is.

Is ‘ie vet of is ‘ie vet?

Maar dan de grote vraag: is die nieuwe Predator nou een beetje vet of niet? Afgaande op de reacties na de wereldpremière van gisteravond lijkt het erop dat de film dik oké is. Gelukkig maar, ook al hadden we eigenlijk niet anders verwacht toch?

The Predator is vanaf volgende week donderdag 13 september in de bioscopen te zien. Hier nog één keer die monsterlijk mooie nieuwe trailer: