Ook al zijn we nog steeds boos op Warner en 20th Century Fox dat ze Once Upon A Deadpool niet in de Nederlandse bioscopen uitbrengen, hier hebben we weer wat moois om het leed mee te verzachten: een paar dudes met teveel vrije tijd om handen hebben de trailer voor Avengers: Endgame bewerkt en over alle gezichten het masker van ieders favoriete grofgebekte antiheld geplakt. Lang leve het internet.

 

Feilloze imitatie

Zo zien we nu Deadpool in plaats van Iron Man, Deadpool in plaats van Thor, twee Deadpools tegelijk in plaats van Captain America en Black Widow, enzovoorts. Ook horen we commentaar bij de trailer wat van de Merc with The Mouth afkomstig lijkt te zijn, maar het blijkt ingesproken door iemand die een feilloze imitatie van Ryan Reynolds levert.

“That ‘I don't feel so good’-bullshit”

Er zit zelfs wat van de typische Deadpool-humor in: zo wordt Thanos beschreven als “Purple Homer Simpson”, terwijl zijn beruchte vingerknip wordt afgedaan als “That ‘I don't feel so good’-bullshit”. En het fotootje van Peggy Carter in Captain America’s amulet is subtiel vervangen door een plaatje van Wolverine, wiens masker we in het begin ook zien in plaats van dat van Iron Man.

We zijn duidelijk niet de enigen die dit staaltje internetvleit zo leuk vinden, want het filmpje is inmiddels al meer dan 3,5 miljoen keer bekeken.  Veel echte trailers weten niet eens zoveel views binnen te halen!

Ook al heeft de Deense acteur Mads Mikkelsen een voorliefde voor zwaarmoedige arthouse-films, bij het grote publiek is dit acteerzwaargewicht nog steeds vooral bekend als kannibaal Hannibal uit de gelijknamige tv-serie en als Bond-schurk Le Chiffre uit Casino Royale. En binnenkort kennen we hem ook als “The Black Kaiser”, de beruchtste huurmoordenaar ter wereld. Deze rol speelt hij namelijk in de onvervalst lompe actiethriller Polar, die binnenkort op Netflix te zien is.

 

 

Pensioenpremie van acht miljoen

In Polar krijgen we niet te zien wat deze Black Kaiser (die eigenlijk Duncan Vizla heet) zoal uitspookte tijdens zijn carrière, daarvoor moeten we blijkbaar wachten op de prequels. De film begint als de zwarte keizer net van zijn oude dag wil gaan genieten met een pensioenpremie ter waarde van acht miljoen dollar. Nu blijkt dat de huurmoordenaarscentrale (staan die in de Gouden Gids?) waarvoor hij werkte een vervelende clausule in de kleine lettertjes heeft staan: in het geval van het overlijden van de gepensioneerde gaat de hele premie weer terug naar het bedrijf. Dus huren ze wat minder ervaren krachten in om deze ex-killer van kant te maken. Maar daar trapt Mads mooi niet in!

 

Mad Mads!

Een extra reden waarom The Black Kaiser zo pissed off is, is dat de broekies die achter hem aan komen het ook op zijn onschuldige buurmeisje Camille (Vanessa Hudgens) hebben gemunt. Nou heeft Mikkel de Bikkel echt geen genade meer!

 

Het snoeiharde Polar is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Victor Santos, uitgebracht bij Dark Horse Comics. Dit Netflix-bloedbad kleurt vanaf vrijdag 25 januari je beeldscherm rood. Ideaal voer dus als je actie-ontwenningsverschijnselen krijgt na het bingen van seizoen 2 van The Punisher, dat een week eerder uitkomt.

 

Gisteren vertelden we nog dat Idris Elba zijn eigen comedy-serie krijgt op Netflix waarin de Britse badass een DJ gaat spelen. Nu draait de ster uit Luther en The Wire in zijn vrije tijd ook graag plaatjes voor een publiek, en dat gaat best lekker: zo lekker zelfs dat hij dit jaar op de officiële line-up pronkt van Coachella, één van de grootste muziekfestivals ter wereld. Dit zorgde voor volop aangenaam verbaasde reacties op Twitter:

 

 

 

Waar The Sexiest man Alive normaal draait onder de naam Big Driis (ja met dubbel i inderdaad), staat hij op Coachella gewoon onder zijn eigen naam op de poster.

 

Een opmerkzame reporter wijst erop dat alle superfans die nu zo verbaasd reageren misschien niet zulke grote fans zijn, want op zijn social media accounts heeft Idris het bijna alleen maar over zijn DJ-avonturen:

 

Hoe is de nu wereldberoemde acteur begonnen als DJ? Dat legt hij hieronder uit:

 

Het charismatische acteerzwaargewicht heeft nog geen data gepland voor de komende zomer, dus we mogen nog hopen dat de programmeurs van Pinkpop of Lowlands hem ook weten te strikken.