Spuiten En Slikken verdwijnt per direct van de buis! Het ooit baanbrekende programma over seks en drugs gaat verder op internet (waar blijkbaar een tekort is aan seks en drugs).

Presentatrice Emma Wortelboer verhuist volgens BNNVARA naar Youtube, met de reeks Emma’s Peepshow. Het wordt een soort discussieprogramma, waarin kijkersvragen over seks kort worden behandeld. Denk aan: dingen die niet lukken, trucs om seks leuker te maken, enzovoorts.

Twee andere onderdelen van Spuiten En Slikken zijn al een tijdje bezig op het platform: Drugslab, met tips over veilig recreatief drugsgebruik, en De Seksmobiel, waarin BN’ers openhartig vertellen over hun seksleven.

Article continues after the ad

 

Spuiten En Slikken

De show die open sprak over drugsgebruik en seks, was aanvankelijk (anno 2005) erg omstreden. Zelfs het Ministerie van Justitie onderzocht of het mogelijk was het programma te verbieden. Naast waardevolle voorlichting, ontaarde het programma ook wel eens in een regelrechte freakshow.

 

Grens = verlegd

Een verbod kwam er nooit, en Spuiten En Slikken werd één van de beroemdste BNN-programma’s. De meeste bekende gezichten van de omroep begonnen hun carrière pas écht door te praten over seks en drugs. O.a. Nicolette Kluijver, Filemon Wesselink, Sophie Hilbrand, Dennis Storm én Geraldine Kemper zijn alumni van de grensverleggende show.

Hoewel het programma vorig decennium regelmatig een half miljoen kijkers trok, lag het aantal kijkers afgelopen seizoen véél lager, tussen de 100.000 en 200.000 kijkers. Volgens BNNVARA bevindt een groot deel van de jongeren zich ook vooral op internet, dus is de verhuizing een logische stap.