Martien Meiland en Leroy Molkenboer

Martien Meiland vierde in de Chateau Meiland-aflevering van gisteren zijn 60ste verjaardag - en we jankten gezamenlijk mee. Hij was in een nostalgische mood, er zat wat wijn in de man en toen schoonzoon Leroy Molkenboer zei hoe blij hij is met Martien als schoonvader, kon hij zijn tranen niet meer bedwingen.

Article continues after the ad

Het hele Meiland-gezin organiseerde een verrassing voor het flamboyante middelpunt van hun fam: Martien ging geblinddoekt op weg naar zijn favoriete restaurant. Martien met een blinddoek op: een recept voor gegil. Heel. Veel. Gegil. "Nee! We doen het niet!" Uiteindelijk kwam hij helemaal blij toch gewoon aan op de feestlocatie en dat is maar goed ook. Anders hadden we een aantal tranentrekkers moeten missen. 

Speechen! Speechen! Speechen!

Soulmate Erica had een speech voorbereid, zussen Maxime en Montana deden een woordje en toen kwam schoonzoon Leroy er ook nog bij met wat mooie woorden. "Dan wil ik ook nog wat zeggen", viel Leroy opeens in. Hij is "onwijs dankbaar" dat Martien zijn schoonvader is, zo vertelde hij. En de kersverse vader van baby Vivé hield het zelf ook niet droog.

Martien in tranen

De emoties liepen hoog op. Martien kon de wijn, euh, pardon, waterlanders ook niet meer bedwingen. "Gadverdamme! Wat een kutverjaardag! Loop ik alleen maar weer te janken. Dan ben je zestig en denk ik: nou je moet toch blij zijn. Nou, dan zijn dat eigenlijk tranen van blijdschap. Zo leuk met elkaar." Mogelijk heeft Martien binnenkort weer een mogelijkheid om de tranen van geluk te laten stromen: zijn biografie is genomineerd voor de NS Publieksprijs.


Chateau Meiland is elke maandag en donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.