We weten allemaal wel dat het slecht gaat met het klimaat, maar we doen er nog steeds bar weinig aan. Laat deze documentaire van Leonardo DiCaprio ons het licht zien?

Article continues after the ad

Paradise Lost

"We weten dit al decennia ... het paradijs is onteerd en vernietigd. We doen het bewust. Ik wil graag weten hoe ver we al zijn gegaan, en of er iets is wat we er nog tegen kunnen doen."

Waarschijnlijk weet je al een tijdje dat Leonardo DiCaprio zich graag inzet voor het milieu, en waarschijnlijk weet je ook heus wel dat het niet goed gesteld is met de gezondheid van het klimaat op aarde. Al Gore probeerde de publieke opinie al eens te beïnvloeden met zijn An Inconvenient Truth, maar de kersverse Oscarwinnaar Leonardo DiCaprio heeft vermoedelijk meer fans die bereid zijn om eindelijk eens naar deze ongemakkelijke waarheid te luisteren.

Before the Flood

Before the Flood is DiCaprio's poging om het tij te keren voor het te laat is. De documentaire wordt uitgebracht door National Geographic en is geproduceerd door DiCaprio, die ook zelf de "hoofdrol" speelt. Meer dan bekende gezichten als die van Barack Obama, Elon Musk, Ban Ki-Moon, Paus Franciscus en John Kerry doen hun zegje. En nog een reden om te kijken: de regisseur is Fisher Stevens, die je zult kenner als acteur, maar inmiddels een Oscar heeft gewonnen met zijn documentaire The Cove, over de brute Japanse dolfijnenjacht.

Before the Flood gaat op 21 oktober in première in een beperkt aantal zalen in New York en Los Angeles, en wordt vervolgens vanaf wereldwijd uitgezonden door National Geographic vanaf 30 oktober.