Wile E. Coyote probeert al 70 jaar de dekselse Roadrunner te vangen, maar het is nog nooit gelukt. Zijn vasthoudendheid wordt wél beloond: het ongelukkige ‘supergenie’ krijgt een eigen film!

Article continues after the ad

Waar de film precies over gaat is nog niet duidelijk. De titel suggereert dat de arme coyote eindelijk gaat klagen bij Acme, het bedrijf dat ‘slimme gadgets’ maakt die niet werken. We nemen het ‘m niet kwalijk. Als je al sinds 1948 wordt geëlektrocuteerd/verpletterd/verbrand, etc. mag je inmiddels best aan de bel trekken! Desnoods maken ze er een (ultragewelddadig) rechtbankdrama van.

Het gegeven dat de coyote eindelijk genoegdoening wil van de Acme Corporation is trouwens niet nieuw. In de jaren 80 verschenen er al (verzonnen) rechtbankverslagen in o.a. National Lampoon en The New Yorker.

Meep-meep!

De gebroeders Silberman zijn co-producer van de comedy Living Biblically, en schreven daarvoor mee aan It’s Always Sunny In Philadelphia. Regisseur Chris McKay (The LEGO Batman Movie) zal Coyote vs. Acme produceren. Of de film (computer)geanimeerd of tekeningen combineert met echte filmbeelden is ook nog niet bekend.

Hoewel de Looney Tunes vroeger erg populair waren, worden er niet bijzonder veel bioscoopfilms over Bugs Bunny, Daffy Duck en hun frenemy’s. Space Jam was in 1996 een aardig succes, maar Looney Tunes: Back In Action flopte in 2003 verschrikkelijk.

Geruchten over Space Jam 2 blijven ook maar de ronde doen. Basketballer LeBron James, die gestrikt is voor de hoofdrol, verkaste dit jaar van de Cleveland Cavaliers naar de Los Angeles Lakers. Dat ‘King James’ nu vlakbij Hollywood woont zou mede te maken hebben met verschillende filmprojecten. Vol verwachting klopt ons hart...