Heb je effe 3,5 uur? Netflix' zette zojuist de nieuwe, epische gangsterfilm The Irishman online! 

Article continues after the ad

Dit meer dan 300 scènes tellende meesterwerk (lees hier onze review) heeft een kneitergroot budget. Meesterregisseur Martin Scorsese liet het oplopen tot 305 miljoen euro. Maar hé: dan krijg je wel Robert DeNiro, Joe Pesci en Al Pacino in een spectaculair maffia-avontuur. 

 

Waar gaat The Irishman over? 

Alles draait om DeNiro's personage Frank Sheeran, een maffia-huurmoordenaar die terugblikt op zijn leven met maffiabazen Angelo Bruno (Harvey Keitel) en Russell Bufalino (Joe Pesci). Ook vakbondsleider Hoffa, gespeeld door Al Pacino, speelt een belangrijke rol in het criminele leven van Sheeran. Alle personen hebben ook écht bestaan; The Irisman is de boekverfilming van de bekende memoires I Heard You Paint Houses.

 

De-aging

The Irishman neemt met zijn 3,5 uur flink de tijd. Logisch ook: het verhaal speelt zich af over een periode van 30 jaar. Scorsese maakte voor zijn Oscar-kanshebber gebruik van zogenoemde 'de-aging'-technieken. Zo krijgen we ook geloofwaardige scènes met daarin jonger gemaakte versies van DeNiro en Pacino te zien. Tof! Lees je nog verder in met deze 7 dingen die je moet weten voor je The Irishman kijkt.