Het kan dus toch: Een Game of Thrones-bruiloft zonder doden. Kit Harington en zijn Rose Leslie zijn zaterdag 23 juni getrouwd in kasteel Wardhill in het Schotse Aberdeenshire. Vrijwel alle hoofdrolspelers van de serie waren aanwezig (op de Lannisters na) en zover bekend is er niemand vermoord. En dan nu een verslag vol met spoilers.

Article continues after the ad

Huis Stark goed vertegenwoordigd

Wellicht kwam het door de aanwezigheid van Jon Snows kleine zusje Arya Stark (Maisie Williams)  dat niemand aan het moorden sloeg; de sluwe sluipmoordenaar zou ongetwijfeld een oogje in het zeil hebben gehouden. Eventuele bruiloftsgasten met snode bedoelingen zou zij letterlijk een kopje kleiner hebben gemaakt. Het Huis Stark was goed vertegenwoordigd, want ook oudere zus Sansa (Sophie Turner) was van de partij.

En zelfs Jons broer Robb Stark (Richard Madden), die zelf zo ongelukkig aan zijn einde kwam op zijn eigen bruiloft, was voor de gelegenheid uit de dood herrezen - in kilt en al.

Huis Targaryen en Huis Lannister ook van de partij

Ook hing er vast een beetje jaloezie in de lucht, want Kits nieuwe liefje in de serie (én tante zoals we sinds het einde van seizoen 7 weten) Daenerys Targaryen (Emilia Clarke) was ook aanwezig.  Tyrion Lannister (Peter Dinklage) vertegenwoordigde het Huis Lannister, het zal weinig fans verbazen dat broer Jaime en zus Cersei er niet bij waren.

Meerdere nepaccounts die zich online als personages uit de serie uitgeven kwamen met toepasselijke felicitaties voor het stel:

Het Britse Sky News had een toepasselijke uitnodiging gemaakt en het stel kreeg zelfs een online zegen van bisschop Curry, die onlangs de bruiloft deed van Prince Harry en Meghan Markle.

Alle foto's doorkijken kan onder andere bij Entertainment Weekly en bij Cosmopolitan.