Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin heeft zijn fans weer eens tegen het zere been geschopt met iets wat we misschien helemaal niet wilden weten: er hadden nog veel meer seizoenen van de razend populaire serie kunnen volgen, alleen hadden de makers daar volgens hem geen zin in.

Article continues after the ad

Dertien (13!) seizoenen

Martin lijkt makers David Benioff en D.B. Weiss te verwijten dat ze zijn boekenreeks uiteindelijk tot een tv-serie van “maar” acht seizoenen hebben omgetoverd, omdat het zoveel werk zou zijn om nog meer seizoenen te maken. De schrijver deed zijn beklag tegenover vakblad Variety: “We hadden zo elf, twaalf of wel dertien seizoenen kunnen doen”, aldus de man achter de ‘A Song of Ice and Fire’-boekenreeks, waar Game of Thrones op gebaseerd is. “Maar David en Dan roepen al vijf seizoenen dat ze er hooguit zeven wilden maken. We konden ze nog een achtste seizoen laten doen maar meer dan dat zat er niet in. Vijf jaar geleden nog wilden zij zeven seizoenen, terwijl ik zei dat het er tien moesten worden”.

Pot-verwijt-de-ketel

Door de makers van de serie van luiheid te beschuldigen maakt de fantasy-schrijver zich snoeihard schuldig aan een stevig staaltje pot-verwijt-de-ketel, want Baardmans staat zelf nou ook niet bepaald bekend om zijn snelle werktempo. En terwijl hij lekker thuis achter zijn bureautje zit te tikken, zijn de makers van de serie in weer en wind bezig met de opnames van megaveldslagen die toch wat weekjes in beslag nemen.