Er is al aardig wat bekend over het achtste, laatste seizoen van Game of Thrones. De afleveringen worden duurder, langer én zijn misschien pas in 2019 te zien. Die laatste ‘misschien’ wordt een ‘hoogstwaarschijnlijk’, aldus Ser Davos Seaworth!

Article continues after the ad

De Amerikaanse website TV Guide sprak met acteur Liam Cunningham, die Davos Seaworth, The Onion Knight vertolkt. Cunningham heeft zijn werkschema bekeken, en zag dat de opnames voor het achtste seizoen langer zijn dan voor de vorige seizoenen, terwijl het maar zes afleveringen telt.

Volgens Cunningham duren de opnames minstens tot de zomer van 2018. Het kán nog langer duren, maar omdat het leven van een Game of Thrones-personage nogal onvoorspelbaar kan verlopen, kan hij er niet meer over zeggen.

Volgens de acteur worden de afleveringen dus groter van opzet, én een stuk langer. Cunningham zegt dat elk seizoen vóór het zevende in een half jaar gefilmd werd.

2019 is coming...

De productie van het laatste seizoen Game of Thrones begint volgende week al, als de acteurs gezamenlijk de scripts lezen. Een paar weken later beginnen de opnames al. Als deze echt pas in de zomer van 2018 klaar zijn, dan lijkt de kans dat we Game of Thrones in 2018 nog zien wel érg klein…

De kans is groot dat we nog twee winters moeten wachten, maar waarschijnlijk wordt ons geduld beloond met glorieuze draken. En anders hebben we altijd Lucky TV nog!