Het vergt nogal wat energie om Game of Thrones te kijken. Vanwege de onmogelijke hoeveelheid verhaallijnen is het moeilijk om alles te onthouden. Ziggo heeft daar nu iets op gevonden.

Article continues after the ad

Guide of Thrones

De zender zendt vanaf 17 juli het nieuwe seizoen van Game of Thrones uit en om hun kijkers voor te bereiden, hebben ze nu de Guide of Thrones Messenger ontwikkelt. Deze Facebook messenger-slash-bot beantwoordt al je vragen over Game of Thrones. Ideaal als je geheugen je meer dan eens in de steek laat en je nu al bent vergeten wat er precies in seizoen 1 t/m 6 gebeurde, maar ook als je wat (spoiler vrije) info wil over seizoen 7. Ook mensen die nog niet bij zijn, maar toch van seizoen 7 willen genieten, kunnen door middelvan de messenger een snelle update krijgen.

Hoe gebruik ik het?

Het is eigenlijk heel simpel: je geeft aan welke seizoenen je gezien hebt en de messenger leidt je, voornamelijk doormiddel van emoji’s, naar de juiste vragen en antwoorden. Klinkt als iets voor jou? Check hem hier. Het enige dat je nodig hebt is een Facebook-account.

Seizoen 7

In het nieuwe seizoen arriveert de Moeder der Draken, Daenerys, in Westeros. Hier zit de (inmiddels) apathische Cersei op de ijzeren troon en in Winterfell en omstreken is Jon Snow uitgeroepen tot King in the North. Oh ja, weet je nog dat twee van deze drie mensen eigenlijk familie van elkaar zijn? Klinkt allemaal reuze spannend, zeker als je nagaat dat ons ook nog eens een paar epische veldslagen te wachten staan. Bekijk de tweede trailer hierboven.