Jon Snow surprised
Jon Snow surprised

In april juichten we al vol enthousiasme toen bekend werd dat de opnames van de grootste Game of Thrones-battle in de geschiedenis van de serie maar liefst 55 dagen in beslag namen. Ter vergelijking: de Battle of The Bastards, de meest epische veldslag in de serie tot nu toe, werd in "slechts" 25 draaidagen gefilmd. Maar nu blijkt dat deze Moeder aller Veldslagen die ons in seizoen 8 te wachten staat nog groter wordt!

Het Amerikaanse blad Entertainment Weekly heeft in een preview naar het nieuwe seizoen onthuld dat er na die 55 dagen buitenopnames ook nog eens wekenlang binnenopnames plaatsvonden. Peter Dinklage wilde er al over kwijt dat deze battle heel gruwelijk wordt: “Hierbij vergeleken was de Battle of the Bastards een pretpark”, aldus Tyrion Lannister, die zelf toch al aardig wat veldslagen heeft meegemaakt.

Army of the Dead

De battle in kwestie wordt het grootschalige gevecht tegen het Army of the Dead, wanneer alle nog levende personages tegelijk het vege lijf proberen te redden tegen een invasie van whitewalkers. En nee, dat mogen we best zeggen zonder spoiler alert, want hier worden we al zeven seizoenen mee lekker gemaakt.

Article continues after the ad

Langste actie-scène ooit gemaakt

Volgens Entertainment Weekly wordt deze Battle versus the Army of The Dead de langste actie-scène ooit gemaakt voor een tv-show of voor een film. Showrunner David Benioff verzekert ons dat het gevecht van begin tot eind boeiend zal blijven: “Een lange veldslag op zich klinkt niet zo spannend. Een groot deel van de uitdaging was hoe je dat boeiend houdt”. Meerdere verhaallijnen zullen dan ook samenkomen in wat belooft de meest epische ontknoping van een tv-serie ooit te worden. Daarop moeten we nog even wachten, want dit laatste seizoen begint op zijn vroegst pas eind april volgend jaar.