Dan Weiss and David Benioff, de mannen die met succes de boeken van George R. R. Martin hebben omgesmeed tot het epische spektakel dat Game of Thrones heet, hebben een tipje van de sluier opgelicht over het einde van de serie. Dit deden zij op de Braziliaanse Comic-Con, waar niemand minder dan dan Maisie Williams, Arya Stark zelve dus, hen voor een volle zaal een interessante vraag stelde.

Article continues after the ad

 

Ontknoping al sinds einde van derde seizoen duidelijk

De actrice die de rol van de jonge sluipmoordenaar speelt wilde weten hoe lang de makers het eind van de serie al in hun hoofd hebben zitten. Een vraag die vele fans bezighoudt, want wat hopen we hard dat ze niet net zoals de makers van Lost destijds geen flauw idee hadden hoe ze er een eind aan konden breien. Daar hoeven we niet bang voor te zijn, want volgens Benioff en Weiss weten ze al sinds het eind van seizoen 3 hoe de machtsstrijd om de Seven Kingdoms af zal lopen.

 

Krijgen we een “Red Wedding Revisited”?

Aan de ene kant is dit opluchtend nieuws, maar aan de andere kant kunnen fanatieke fans nu opnieuw nerveus het derde seizoen gaan doorspitten op zoek naar hints. De grote klapper van dit seizoen was natuurlijk “The Red Wedding” in de voorlaatste aflevering. Als de makers hier hun inspiratie uit halen voor de finale van seizoen 8 dan staat ons dus wederom een bloedbad te wachten waarbij menig personage het loodje zal leggen.

 

 

Ook zagen we in het derde seizoen hoe Daenerys aanzienlijk haar macht vergrootte. Is hiermee een einde waarbij deze Drakenmoeder op de IJzeren Troon zal zitten nu nog waarschijnlijker? Volgend jaar zomer zullen we het weten.