De "deleted scenes" van Game of Thrones lichten alvast een tipje van de sluier op richting het zevende seizoen. Cersei is duidelijk nog niet van oma Tyrell af.

Article continues after the ad

Lang wachten

We moeten deze keer langer op het nieuwe seizoen wachten dan we gewend zijn. Was tot nu toe altijd de lente het seizoen waarin we lekker aan het bingen konden slaan, in 2017 krijgen we het zevende seizoen pas in de zomer te zien. Om die la-ha-hange tijd te overbruggen, besloten we de ongebruikte scènes (deleted & extended) van de dvd van seizoen 6 eens te bekijken. En wat blijkt nou? Een van de fragmenten die eruit zijn geknipt, bevat een aardige hint van wat er nog komen gaat!

Olenna Tyrell

We zien namelijk hoe Olenna Tyrell, de pittige Queen of Thorns en oma van Loras en Margaery, haar zoon een streng woordje toespreekt over de listen waarmee Cersei Lannister haar grip op het machtscentrum in King's Landing weer aan het verstevigen is. Lady Tyrell zweert haar kleinkinderen uit de gevangenis te krijgen en hoopt dat de Lannisters en de religekkies van de Sparrows elkaar vernietigen.

Als jij helemaal bij bent en seizoen 6 dus gezien hebt, dan weet je dat dingen niet altijd lopen zoals je ze plant. Maar aan deze scène te zien is Olenna er wel in geslaagd om de stad te ontvluchten voordat ook zij te grazen werd genomen, en is ze nu ongetwijfeld bezig met het plannen van haar wraak. De Lannisters en wij kijkers zijn dus nog niet van Lady Tyrell af!