Altijd al eens op de IJzeren Troon willen zitten? Of een drakenei van dichtbij willen zien? Met een beetje geluk wordt die droom binnenkort werkelijkheid, dankzij een nieuwe rondreizende tentoonstelling van Game of Thrones!

Article continues after the ad

IJzeren Troon

Een paar jaar geleden was de kans groot dat een van je vrienden op Facebook een profielfoto had waarop hij of zij poseerde op de IJzeren Troon uit Game of Thrones. Dat was te danken aan een rondreizende tentoonstelling over de hitserie, die in 2013 en 2015 te zien was in Amsterdam. Maar inmiddels zijn we weer een paar seizoenen verder en zijn er talloze nieuwe kostuums, decors en rekwisieten bijgekomen. Reden genoeg voor HBO om een nieuwe Game of Thrones-tentoonstelling samen te stellen!

Castle Black

In Game of Thrones: The Touring Exhibition worden de sets van de serie zo nauwkeurig mogelijk nagebouwd om fans echt het gevoel te geven dat ze door Westeros rondlopen. Zo zijn er ruimtes gewijd aan Castle Black, Meereen en natuurlijk het Koninklijke paleis in King’s Landing. Komende herfst zal de tentoonstelling door Europa toeren. Er is nog geen tourschema bekendgemaakt, maar we laten het je natuurlijk weten als de tentoonstelling in Nederland is te zien!