Game of Thrones is afgelopen, en mogelijk zien we pas in 2019 de conclusie van het conflict in Westeros. De nieuwe serie Britannia ziet er uit als een prima zoethoudertje!

Article continues after the ad

Britannia

Britannia speelt in het jaar 43 na Christus. De Romeinse legioenen vallen Groot-Brittannië binnen, en de verschillende stammen maken alleen kans als ze samenwerken tegen de militaire grootmacht. Da’s eenvoudig gezegd, maar vóór de Romeinen kwamen eilandhoppen waren de stammen elkaars grootste vijanden.

Kelly Reilly (True Detective) speelt Kerra, een prinses die tegen wil en dank de leiding krijgt over haar stam. Om tegenwicht te bieden aan de Romeinse legioenen moet zij vrede sluiten met aartsvijand koningin Antedia, gespeeld door Zoë Wanamaker (Harry Potter).

Divis (Nikolaj Lie Kaas), een druïde die werd weggehoond toen hij de komst van de legioenen voorspelde, zoekt met het meisje Cait (Eleanor Worthington Cox) naar een eigen manier om Rome te verslaan.

De Eeuwige Stad wordt vertegenwoordigd door generaal Aulus Plautius, gespeeld door David Morrissey (The Governor, in The Walking Dead). Zijn soldaten zijn onervaren, en de generaal moet veel moeite doen om ze tegen de gevaarlijke Kelten te laten vechten.

Britannia wordt geproduceerd door Neal Street, de productiestudio achter Call the Midwife en Penny Dreadful. De serie beleeft later dit jaar zijn première op de Britse zender Sky Atlantic. Wanneer we in Nederland meer zien van Britannia is nog niet bekend, maar het ziet er behoorlijk interessant uit!