Gallyon van Vessem bij de première van Stan and Ollie

De ontslagen SBS6-ster Gallyon van Vessem is "heel erg boos" op John de Mol. Ze noemt zijn uitspraken over de 'houdbaarheidsdatum' van presentatrices op leeftijd "schandalig".

Article continues after the ad

De Mol zei vorig jaar in DWDD dat er een bepaalde houdbaarheidsdatum zit op presentatrices. Later werd bekend dat hij Gallyon van Vessem (en Selma van Dijk) aan de kant zette bij Hart van Nederland. "Je mag nooit iemand 'over de houdbaarheidsdatum' noemen; mannen niet en vrouwen ook niet", zegt Gallyon in een nieuw interview met Beau Monde.
 

Schandalig

Ze noemt de uitspraken van haar oud-werkgever "schandalig". "Welke god je ook in medialand bent, zoiets zeg je niet." Gallyon, die eerder ook al (vrij hilarisch) uithaalde naar SBS6, geeft aan dat ze "heel erg boos" is op De Mol. "Het is schandalig, en het past ook helemaal niet in deze tijd, zeker niet nu we allemaal tot ons 67e, 68e door moeten werken."

 

Toekomst

Begin oktober bevestigde SBS dat het vertrek van Van Vessem onderdeel is van hervormingen bij Hart van Nederland. De 51-jarige presentatrice heeft echter nooit te horen gekregen dat ze 'te oud' is en dáárom moest vertrekken, maar alles en iedereen vermoedt dat dit wel degelijk de reden was. Overigens heeft Gallyon al ander tv-werk gevonden. Ze mag aan de slag voor RTL's 5 Uur Live