Law and Order Special Victims Unit

Het nieuwe seizoen van Law & Order: Special Victims Unit is momenteel in volle gang. Maar kunnen de fans alweer uitkijken naar het volgende hoofdstuk in de reeks?

In 1990 ging Law & Order van start op de Amerikaanse televisie. Hierin werden de rechercheurs en openbaar aanklagers van New York iedere week geconfronteerd met een gruwelijke moordzaak. Deze misdaadserie bleek zo populair, dat er verschillende spin-offs volgden. De succesvolste is Law & Order: Special Victims Unit. Hierin volgen we een elite-eenheid van de NYPD, die zich vooral bezighoudt met zedenzaken.

Primetime

Hoewel het alweer tien jaar geleden is dat Law & Order na twintig seizoenen ten einde kwam, lijkt er nog genoeg leven te zitten in deze spin-off. Sinds 2019 is Law & Order: Special Victims Unit zelfs de langstlopende Amerikaanse live-action televisieserie die op primetime wordt uitgezonden. Inmiddels is de reeks alweer bijna aan zijn 500e aflevering toe. Maar wat volgt er hierna voor de speciale politie-eenheid?


Opgelucht

De fans kunnen opgelucht ademhalen: het einde van Law & Order: Special Victims Unit is nog lang niet in zicht. Begin vorig jaar werd bekend dat de populaire politieserie nog eens met drie seizoenen is verlengd. Momenteel is het 22e seizoen van Law & Order: Special Victims Unit in volle gang. Dat houdt in dat we hierna nog kunnen uitkijken naar minstens twee seizoenen van de geliefde misdaadreeks.

Article continues after the ad

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.


Law & Order: Organized Crime

Alsof dat nog niet genoeg is, ging deze maand ook nog eens Law & Order: Organized Crime in première. In deze spin-off van Law & Order: Special Victims Unit keert na een lange afwezigheid publieksfavoriet Christopher Meloni terug als rechercheur Elliot Stabler. In 2011 werd hij uit de serie geschreven nadat de onderhandelingen over zijn contract waren stukgelopen.


Meme-status

De comeback van Meloni werd trouwens overschaduwd doordat de kont van de acteur viral ging op Twitter. Gelukkig kon de Law & Order-veteraan de humor wel inzien van zijn meme-status. En dat is niet de enige reden dat hij in een goede bui is. Zijn gastrol in een recente aflevering van Special Victims Unit leverde de serie de hoogste kijkcijfers sinds 2006 op. Het zou ons dan ook niets verbazen als Law & Order: Organized Crime binnenkort ook kan rekenen op een royale verlenging.