Momenteel is Grey’s Anatomy: Seizoen 17 te zien bij Net5. Maar kunnen de fans alweer voorzichtig uitkijken naar een nieuw vervolg?

Coronapandemie

Het zeventiende seizoen van Grey’s Anatomy is momenteel in volle gang. Hierin worden dokter Meredith Grey (Ellen Pompeo) en haar collega’s van het Grey Sloan Memorial zwaar getroffen door de coronapandemie. En de uitbraak van het gevreesde virus raakt de artsen van het ziekenhuis niet alleen op professioneel vlak… Gelukkig heeft de medische staf tussen de bedrijven door ook nog tijd voor liefde, romantiek en andere relatieperikelen. En dan hebben we de crossover met Grey’s Anatomy-spin-off Station 19 nog niet eens genoemd!


Korte onderbreking

De laatste aflevering van Grey’s Anatomy: Seizoen 17 werd in de Verenigde Staten in december vorig jaar uitgezonden. Na een korte onderbreking wordt het seizoen op 11 maart weer hervat. In Nederland lopen we een enkele maanden achter, maar dat betekent dat we ook nog genoeg hebben om naar uit te kijken. De vraag is natuurlijk of Grey’s Anatomy: Seizoen 17 ook meteen het laatste hoofdstuk in de reeks of dat de populaire ziekenhuisserie is verzekerd van een achttiende seizoen?


Einde van de reeks?

Vooralsnog is er nog geen nieuw seizoen van Grey’s Anatomy aangekondigd. Sterker nog, Ellen Pompeo liet eerder doorschemeren dat het einde van de reeks wel in zicht zou kunnen zijn: “We weten niet wanneer de serie zal eindigen, maar de waarheid is dat dit seizoen wel eens het laatste kan zijn.” De aanleiding voor haar uitspraak is onder meer dat het contract van de hoofdrolspeelster dit jaar af zou lopen.

Article continues after the ad

 

Onverwoestbaar

Toch hebben we weinig reden om aan te nemen dat de makers een punt zetten achter Grey’s Anatomy na Seizoen 17. Hoewel de ABC-serie niet meer zo populair is als vroeger (op het hoogtepunt trok de reeks bijna 40 miljoen kijkers), trekt het medische drama iedere week nog miljoenen fans. Daarnaast ligt het voor de hand dat de marketingafdeling echt wel had uitgepakt als dit inderdaad het laatste seizoen was geweest van deze onverwoestbare ziekenhuisserie.

‘Hoopvol’

Als het aan Karey Burke, hoofd entertainment van ABC ligt, zien we Meredith en haar collega’s dan ook zeker terug. “Ik ben hoopvol dat Grey’s Anatomy onderdeel blijft van onze programmering. De makers weten dat er altijd een plek is voor de serie, zolang zij meer afleveringen willen maken”, vertelde Burke. Het ziet er dus naar uit dat we voorlopig nog niet ontslagen worden uit dit ziekenhuis!

Grey’s Anatomy: Seizoen 17 is iedere dinsdagavond om 21.25 uur te zien bij Net5.