De Golden Globe ging naar Zootopia, maar de Oscarkansen zijn zeker nog niet verkeken voor de Zwitserse film My Life as a Zucchini die al op vele festivals werd bekroond.

Article continues after the ad

Goed, beter, best

2016 is een goed jaar voor animatiefilms geweest. De strijd om de Golden Globe was een zware, met aansprekende genomineerden als Moana, Sing en Zootopia (ook bekend als Zootropolis). Die laatste ging er zondagavond met de prijs vandoor, maar een herhaling bij de Oscaruitreikingen in februari is verre van zeker. Naast de concurrentie van de genoemde blockbusters is er ook een gevaarlijke outsider in de vorm van de Zwitserse stop-motionfilm Ma vie de Courgette, of My Life as a Zucchini in het Engels. Een 8 op IMDb en een Rotten Tomatoes-score van 100%! Hebben we je aandacht?

Courgette = Zucchini

Courgette of Zucchini is in dit geval de bijnaam van een 9-jarig jongetje dat zijn moeder kwijtraakt en bevriend raakt met een politieagent die hem begeleidt naar zijn nieuwe pleeggezin, waar ook de nodige andere weesjes wonen. Hij heeft eerst de grootste moeite om zijn draai te vinden in zijn nieuwe leven, maar komt er met de hulp van agent Raymond en zijn nieuwe vriendjes weer helemaal bovenop.

Een ontroerend coming-of-age-achtig verhaal dus, en die doen het altijd goed bij het publiek. De film won al in Melbourne, San Sebastián, Warschau en Zürich, maakte indruk in Cannes en werd dus al genomineerd voor een Golden Globe. Distributeur GKIDS Films heeft nu bovenstaande trailer uitgebracht voor de Amerikaanse markt, in de hoop een laatste zetje te geven richting de Oscars en verdere vertoningen aldaar. Van plan om te wedden op een van de bekendere titels? Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben!