Te midden van al het Disneygeweld is er ook een live-action film van Barbie in de maak. We zijn natuurlijk vooral benieuwd wie de rol van de blonde pop op zich neemt.

Article continues after the ad

Barbie

Volgens filmwebsite Variety hebben de producers van de film hun oog laten vallen op Anne Hathaway. De actrice, voornamelijk bekend van haar rollen in The Princess Diaries, Les Miserables en Brokeback Mountain, zou verkennende gesprekken voeren met de makers van de film over Barbie.

Amy Schumer

Aanvankelijk zou Amy Schumer Barbie spelen, maar een paar maanden geleden werd bekend dat ze toch af zag van het project. De keuze voor Schumer leidde tot ophef omdat haar postuur niet zo slank (lees: mager) is als dat van Barbie, maar productiemaatschappij Sony en Mattel lieten weten dit juist daarom een goed idee te vinden. 

Juni 2018

Na het vertrek van Schumer werd en wordt er dus nog even door gezocht door Sony. Anne Hathaway staat in ieder geval hoog op het lijstje van de studio, maar de castingronde is momenteel nog in een pril stadium. In het voorjaar an 2018 moet Barbie in de bios draaien.