Ook al gaat Disney+ waarschijnlijk pas eind van het jaar live, voor Marvel-fans kan Disney’s streamingdienst niet snel genoeg komen. We weten immers dat er tenminste drie series op te zien zullen zijn rond personages uit het Marvel Cinematic Universe; Thor’s superschurk-stiefbroer Loki krijgt zijn eigen serie, het Avengers-stelletje Vision and The Scarlet Witch gaat hun eigen avonturen beleven, en Captain America’s Beste vrienden Falcon en Winter Soldier gaan zonder hem verder. Maar hoe passen deze series in de tijdlijn van het MCU?

Article continues after the ad

Voor, na en tijdens de MCU-films

Marvel-baas Kevin Feige heeft tegenover Slashfilm een tipje van de sluier opgelicht: de verschillende series zullen zich zowel voor, na als tijdens de Marvel-films afspelen.  “De series zullen zich helemaal binnen het MCU afspelen. En soms zullen ze zich net zoals Captain Marvel dat nu doet voor de andere films afspeelt, maar soms ook tijdens. Wat ik al wel kan zeggen is dat de personages in de series transformaties ondergaan, en die zie je terug in de volgende keer dat ze in de films opduiken. We zijn deze verhalen gaan ontwikkelen rond dezelfde tijd dat we de films die na Avengers: Endgame komen zijn gaan uitstippelen. We konden daardoor iets doen wat we nog nooit gedaan hebben: ze van het begin met elkaar verweven”.

 

Endgame

Het lijkt er dus op dat de toekomst er toch rooskleurig uitziet voor allevier de Avengers die in eigen series opduiken, ondanks dat ze allemaal dood waren aan het eind van Infinity War. Iets zegt ons dat dat dramatische einde in Avengers: Endgame teruggedraaid gaat worden, want van de eveneens tot stof verpulverde Spider-Man, Black Panther en Doctor Strange staan allemaal al vervolgfilms op de planning. Kijken dus hoe dat afloopt. Avengers: Endgame draait vanaf 24 april in de bioscopen.