We zijn dan misschien een beetje partijdig omdat we A Star is Born hier op de redactie De Beste Film van 2018 vonden, maar toch zijn we ervan overtuigd dat het dramatische duet The Shallow een Oscar voor Beste Song gaat winnen. Lady Gaga brengt dit geweldige nummer bij haar Enigma-concertreeks in Las Vegas nu elke avond als toegift, en gisteravond zaterdag 26 januari had ze een verrassing voor haar fans: Bradley Cooper kwam het duet met haar meezingen in de MGM Park Theater.

Article continues after the ad

 

Wat worden we hier vrolijk van; alsof we nu na het dramatische einde van deze onvervalste tearjerker toch nog een beetje een happy end krijgen door de twee sterren weer samen op het podium te zien.

Ook al sleepte A Star is Born dinsdag maar liefst 8 Oscarnominaties in de wacht, toch is de kans er helaas dik aanwezig dat deze juichend ontvangen remake straks alleen een beeldje voor Beste Song krijgt; de arthouse-films Roma en The Favourite zijn allebei de grote favorieten en het feit dat Bradley Cooper niet eens een nominatie kreeg als Beste Regisseur is in dit opzicht jammer genoeg al een veeg teken. Toch blijven we gewoon hopen dat onze favoriet op 24 februari meerdere Academy Awards in de wacht gaat slepen.