Altijd al willen weten hoe ze een monsterfilm als Blade Runner 2049 maken? Dat kan. Warner Bros. heeft een achter de schermen-video boordevol nieuw beeldmateriaal en interviews vrijgegeven.

Article continues after the ad

Behind the scenes

In deze ‘featurette' zien we hoe de cast samenwerkt met de crew om deze gigantische productie van de grond te krijgen. Prachtige beelden uit de film worden afgewisseld met behind the scenes-footage waar je u tegen zegt. Onder anderen Ryan Gosling en Harrison Ford vertellen hoe het is om terug te duiken in de wereld van Blade Runner. Ook producent Ridley Scott en regisseur Denis Villeneuve (Arrival/Prisoners) komen aan het woord. 

Blade Runner

Blade Runner 2049 is een sequel op één van de beste scifi-films aller tijden: Blade Runner. De film staat gepland voor 5 oktober en speelt zich dertig jaar na de gebeurtenissen uit het eerste deel af. Officer K, een politie-agent uit een futuristisch Los Angeles, ontdekt een geheim dat de in verval geraakte maatschappij nog grotere schade kan aanrichten.  K is genoodzaakt om Rick Deckard, voormalig Blade Runner en hoofdpersoon uit deel 1, op te sporen om de waarheid te achterhalen. 

Cast

Naast Gosling en Ford hebben ook Jared Leto, Ana de Armas, Robin Wright en onze eigen Sylvia Hoeks een rol in de film. Dat Rutger Hauer ook zal terugkeren als replicant Roy Patty lijkt onwaarschijnlijk. Hoeks doet het goed in Hollywood trouwens: gisteren kwam naar buiten dat ze voor onbepaalde tijd is verhuisd naar Los Angeles om aan haar internationale filmcarrière te werken.