De criminele loopbaan van Jax Teller is klaar, maar de Mayans pakken de draad gewoon weer op. Check de teaser voor de Sons Of Anarchy-spinoff Mayans MC!

Article continues after the ad

Mayans MC draait om de Mayans; de rivalen/bondgenoten van de Sons Of Anarchy. Zoals de naam al doet vermoeden zijn de leden van Latijns-Amerikaanse afkomst. Over het verhaal vertelt de teaser helemaal niets, maar we zijn meteen in de stemming! Voor een road trip, bijvoorbeeld.

Mayans versus de kartels

Mayans MC speelt een paar jaar na de gebeurtenissen in Sons Of Anarchy af. De jonge Ezekiel ‘EZ’ Reyes (JD Pardo) is een aspirant-lid van de Mayans motorbende. Zijn ouders hadden eigenlijk een normaal leven voor hem in gedachten, maar het brute geweld van Mexicaanse drugskartels maakte een einde aan die droom. Tegen wil en dank probeert hij op te klimmen binnen de club, om wraak te nemen op het Galinda-kartel.

We zien in Mayans MC een paar bekende gezichten uit Sons Of Anarchy, zoals Marcus Álvarez (Emilio Rivera). Hoewel Mayans MC zich op een ander ‘chapter’ van de motorclub richt, komt de leider van de afdeling uit Oakland in elk geval even voorbij.

Daarnaast zijn er rollen voor Edward James Olmos (Blade Runner) en Jacqueline Obrador als EZ’s ouders. Twee bendeleden worden in elk geval gespeeld door Raoul Trujillo (Sicario) en Richard Cabral (Lethal Weapon). 

Wanneer?

Verwacht wordt dat Mayans MC aan het eind van de zomer, of in de herfst van 2018 in Amerika wordt uitgezonden. Wanneer EZ en zijn crew in Nederland te zien zijn is nog niet bekend. Dankzij de populariteit van Sons Of Anarchy hoeven we hopelijk niet lang te wachten.