Lori Loughlin, Full House, gevangenis

Het zijn slechte tijden voor Lori Loughlin en haar man Mossimo Giannulli. De actrice, die haar bekendheid vooral dankt aan haar rol in Full House, moet namelijk twee maanden de cel in vanwege haar betrokkenheid bij het omkoopschandaal rond de universiteit van haar dochters. Haar man moet vijf maanden zitten.

Article continues after the ad

Daar blijft het ook niet bij voor de Amerikaanse actrice. Naast twee maanden cel moet ze namelijk ook een geldboete betalen van 150.000 dollar (ongeveer 127.000 euro) en een taakstraf van honderd uur uitvoeren. Tja, dat gaat haar vast niet in de koude kleren zitten!

Schuld bekennen

Zij en haar man probeerden het lange tijd te ontkennen, maar in mei van dit jaar konden ze allebei niet anders dan toegeven dat ze deel uitmaakten van het grootschalige omkoopschandaal. Net als ruim vijftig ouders (waaronder ook Felicity Huffman die haar straf inmiddels heeft uitgezeten) hebben ook zij de universiteit van hun twee dochters een groot bedrag betaald om hen in te laten schrijven voor de roeivereniging. En dat terwijl hun dochters daar niet eens aan deden.

Hogere straf

De straf van de man van Lori valt net iets hoger uit aangezien hij meer contact had met de tussenpersoon, de betalingen regelde en ook de confrontatie aanging met de decaan van de universiteit. Die man sprak namelijk openlijk zijn twijfels uit over het feit of zij wel geroeid hadden. Dat wordt dus flink op de blaren zitten de komende tijd!