Fotograaf
AVROTROS / Elvin Boer
Op zoek naar Maria, Frits Sissing

Frits Sissing moet binnenkort weer aan de bak voor de groots aangekondigde comeback van Op zoek naar. Na zoektochten naar Evita, Joseph, Zorro en Marry Poppins wordt er nu gezocht naar een nieuwe Maria, voor de musical The Sound of Music.

Article continues after the ad

De vraag is: wie treedt er in de voetsporen van BN'ers als Brigitte Heitzer, Freek Bartels, Noortje Herlaar en Tommie Christiaan? Dat zien we vanaf zondag 21 februari wekelijks bij AVROTROS.

Ouderwetse talentenjacht in nieuw jasje

Het belooft weer een talentenshow te worden zoals we die van vroeger kennen. De tien kersverse kandidaten moeten namelijk iedere aflevering een vierkoppige jury overtuigen van hun zang-, acteer- en zangkwaliteiten, maar onderschat ook zeker niet de invloed van het publiek. De Nederlandse kijkers mogen namelijk stemmen wie er door mogen en wie er in de zogenoemde 'sing off' belanden. In de uitslagronde strijden de twee 'Maria's in wording' met de minste stemmen voor een plek in de volgende show.

Springplank voor jonge talenten

Musicalfan Frits Sissing is door het dolle heen dat het programma na al die jaren terugkeert op de buis. "Ik vind het een feest dat Op zoek naar... terugkomt op tv en dat ik het weer ga presenteren", laat hij weten in het persbericht. "De vorige edities van het programma zijn echt een springplank geweest voor musicaltalent. Ik ben benieuwd naar de musicalsterren in Op zoek naar Maria. Het is fijn dat we dit programma kunnen maken en de huiskamers in kunnen brengen, nu mensen al tijden niet naar het theater kunnen." 

Op zoek naar Maria is vanaf zondag 21 februari om 20.25 uur te zien op NPO1.