James Michael Tyler

Gisteravond werd bekend dat oud-Friends-acteur James Michael Tyler is overleden. Zijn Friends-collega’s hebben inmiddels gereageerd op het einde van hun maatje ‘Gunther’.

James Michael Tyler leed al jaren aan prostaatkanker; een strijd die hij lange tijd in stilte voerde. Pas toen fans zich afvroegen waarom hij amper in de Friends-reünie te zien was, maakte hij zijn ziekte openbaar. “Ik wilde de special niet verpesten met: ‘Oh ja, Gunther heeft kanker’.” De acteur maakte op dat moment óók bekend dat de ziekte uitgezaaid was en dat hij ‘er waarschijnlijk aan onderdoor zou gaan’.

Matt LeBlanc zegt op Instagram met een paar foto’s van James Michael Tyler en hij. “We hebben veel gelachen, maatje. We zullen je missen. Rust in vrede, vriend.”

Article continues after the ad

 

 

Courteney Cox deelde iets meer over de levenshouding van haar collega. “Je was elke dag ontzettend dankbaar dat je op de set kon zijn, en ik ben net zo dankbaar dat ik je heb mogen kennen.”

 

 

Jennifer Aniston, wiens personage Rachel stiekem aanbeden werd door Gunther, deelde een grappig fragment uit de serie. “Elke keer dat ik ergens koffie bestel, of een man zie met een kapsel dat feller is dan de zon, zal ik aan je denken.” Ze vertelt dat “Friends niet hetzelfde was geweest zonder jou. We zullen je enorm missen.”

 

 

Lisa Kudrow, bekend als Phoebe Buffay in Friends, houdt het kort maar krachtig. “James Michael Tyler, we zullen je missen. Dank je wel dat je er al die tijd voor ons was.”

 

 

David Schwimmer en Matthew Perry hebben op dit moment nog niet gereageerd op het overlijden van hun populaire Friends-collega. Schwimmer is de laatste maanden sowieso niet op social media gesignaleerd, terwijl Friends-fans zich (weer) een beetje zorgen maken om Perry.

De acteur kent de laatste jaren nogal hoge ups en diepe downs (vooral downs) en tijdens de Friends-reünie vonden kijkers hem er niet appeltjesfris uitzien.

Raak jezelf aan (voor Gunther!)

In de laatste maanden van zijn leven probeerde James Michael Tyler mensen aan te sporen om vooral hun lichaam te onderzoeken op kanker. “Als ik één iemand hiervoor kan waarschuwen, dan ben ik tevreden.” Tyler werd uiteindelijk 59 jaar oud.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

In november is op RTL5 het programma For One Night Only te zien, dat ongeveer hetzelfde onderwerp heeft. Simon Keizer en andere BN’ers raden je aan om jezelf regelmatig te onderzoeken en naar de huisarts te gaan als je het niet vertrouwt. Als je het niet voor jezelf doet, doe het dan voor Gunther!