James Michael Tyler als Gunther in Friends

Acteur James Michael Tyler is op 59-jarige leeftijd overleden. Tyler was vooral bekend van zijn rol in Friends, waarin hij Central Perk-medewerker Gunther speelde. Tyler leed aan prostaatkanker.

James Michael Tyler vredig ingeslapen

James Michael Tyler is vandaag overleden aan de gevolgen van prostaatkanker. De vertegenwoordiger van de acteur laat (via TMZ) weten dat de acteur vredig ingeslapen is, thuis in Los Angeles. Dat Tyler aan prostaatkanker leed, leerden we kort na de ontroerende Friends-reüniespecial. De acteur, die in de comedyserie de rol van Central Perk-medewerker Gunther speelde, was daarin slechts kort te zien. Hij wilde naar eigen zeggen de 'special niet verpesten'.

Gunther uit Friends

Tyler is onder meer te zien geweest in Sabrina the Teenage Witch, Scrubs en Just Shoot Me! Zijn bekendste rol was natuurlijk die van Central Perk-werknemer Gunther in Friends. Hij was in 150 afleveringen van de comedyserie te zien. Ook zijn familie verwijst in hun verklaring naar Friends: "De wereld kende hem als Gunther (de zevende 'Friend'), uit de hitserie Friends, maar Michaels dierbaren kenden hem als acteur, muzikant, voorvechter van kankerbewustzijn en liefhebbende echtgenoot.

Article continues after the ad