Freek Vonk reisde onlangs af naar de Filippijnen voor een nieuw seizoen van Freeks Wilde Wereld. Maar daar kwam de bioloog voor een onaangename verrassing te staan.

Hutje

Het nieuwe jaar is letterlijk en figuurlijk nogal beroerd begonnen voor Freek Vonk. De bioloog had momenteel druk bezig zijn met de opnames voor een nieuw seizoen van Freeks Wilde Wereld. Maar in plaats daarvan ligt hij met een nog onbekende aandoening op bed in een hutje in de jungle op de Filippijnen. Op Instagram plaatste Freek vanmorgen een update over zijn hachelijke situatie.

Article continues after the ad

Knokkelkoorts

“Na hoge koorts, buikkrampen, misselijk, hoofdpijn, spierpijn door mijn hele lijf, vele snelle tripjes naar de bosjes, en drie dagen lang op een houten bedje in de jungle te hebben gelegen, is het nu tijd voor een check bij de arts”, schrijft Freek. De bioloog vreest dat het knokkelkoorts kan zijn, een tropische virusziekte die wordt overgedragen door muggen. Hoewel deze ziekte in de meeste gevallen goed te genezen is, is een intensieve behandeling noodzakelijk om erger te voorkomen. Het is in ieder geval serieus: de bioloog schrijft dat het de eerste keer in acht jaar is dat hij de opnames voor zijn serie heeft moeten stilleggen. Beterschap, Freek!