fred van leer

Nadat Arjen Lubach in Zondag met Lubach Rumag door het slijk haalde, is het imago van het merk behoorlijk beschadigd. Fred van Leer blijft ondanks de kritiek gewoon samenwerken met het bedrijf.

Leer van Fred

Fred beheert samen met Rumag het Instagram-account Leer van Fred. Daar plaatsen ze grappige teksten en verkochten ze een tijdje merchandise met zijn uitspraken in de Rumag-stijl. De styliste laat weten hier gewoon mee door te gaan, ondanks alle negativiteit die zich nu rond Rumag verzamelt. 

"Ik doe een samenwerking met Rumag, maar die staat los van hun eigen sociale media-kanalen of hun Rode Kruis-actie. Zij beheren mijn Instagram Leer van Fred, waar teksten op worden geplaatst. Die worden samen met mij verzonnen, soms komen ze van Rumag en soms van mij. Die zijn gewoon voor de fun en verder verdien ik daar geen geld aan."

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

#leervanfred

A post shared by Leer van Fred (@leervanfred) on


Roekoeroekoe

Aan de merchandise die ze voorheen samen verkochten verdiende de stylist wél geld. Maar dat was omdat de teksten op de shirts van Fred zijn. “We hebben een half jaartje T-shirts, hoodies en mokken verkocht. Dat waren alleen teksten die ik zelf altijd roep, namelijk ‘roekoeroekoe’, ‘hup hup’ en ‘dag schaaat’. Ik heb geen geld verdiend aan andermans teksten.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Het einde van het weekend is in zicht, wie heeft er al weer zin in maandag? #dagschaaat #linkinbio #leervanfred

A post shared by Leer van Fred (@leervanfred) on

Zondag met Lubach-item

In Zondag met Lubach bracht Arjen het plagiaat dat Rumag veelvuldig zou plegen onder de aandacht. Vooral de 'coronacollectie' was ethisch niet oké. Na alle commotie kwam Slam!-dj Bram Krikke erachter dat Rumag ook uitspraken van hem zonder toestemming gebruikt. Inmiddels zijn ze gestopt met de verkoop van de 'joe joe'-items. 

Met de anti-Rumag actie van Zondag met Lubach is al ruim 250.000 euro opgehaald voor het Rode Kruis.


Zondag Met Lubach is elke zondag om 21:20 uur te zien op NPO 3.