Fred van Leer

Fred van Leer belandde in een vreselijke nachtmerrie toen een seksvideo waarin hij te zien was uitlekte. Afgelopen zondag werd hij in het ziekenhuis opgenomen, waarna veel geruchten de ronde deden. Fred deelt, alhoewel hij er naar eigen zeggen nog niet klaar voor is, nu zélf zijn verhaal: “Er gaan nogal wat wilde verhalen over mij de ronde en die wil ik eigenlijk ontkrachten.”

“Mijn familie ziet het filmpje, mijn vrienden hebben het gezien. Die dag was een hel. Ik kan niet anders zeggen”, vertelt Fred in de Instagram-video.

Zijn reactie

Hij besloot zijn telefoon na het uitlekken van de video weg te leggen, maar las later toch enkele reacties: “Ook al zijn er honderd lieve, die ene kutreactie blijft hangen.” Hij vertelt geëmotioneerd: “Ik heb mezelf iets aangedaan. En doordat iedereen heel adequaat heeft gehandeld, ben ik er nog. Daar ben ik zeer dankbaar voor.”

Article continues after the ad


Geruchten

Vervolgens ontstonden er allerlei geruchten wat er nou met Fred aan de hand was. Zeker nadat Hart van Nederland hem per ongeluk doodverklaarde. “Als mensen van wie ik hou moeten lezen dat ik overleden ben, dat ik uit mijn huis ben getakeld... Dat is vreselijk. De reden dat ik uit huis ben getakeld is dat er geen brancard door mijn huis kan.”

In het ziekenhuis is hij ongelofelijk goed geholpen: "Ze hebben er alles aan gedaan om mijn privacy niet te schenden." Aan het eind blikt hij vooruit op de toekomst: "Het gaat nu goed met me. Het is een wond die moet helen. En dat heeft tijd nodig. Ik wil ook weer aan de bak want ik heb de kracht om mooie dingen te maken."

Deel het niet

Na het delen van zijn eigen verhaal, richt Fred zich op andere mensen die dit wellicht ooit overkomt: “Ik heb een heel groot vangnet, maar bij anderen bij wie dit gebeurt, die dat niet hebben, daar loopt het verkeerd mee af.” Hij geeft een dringend advies aan mensen die in de toekomst een video als deze ontvangen. “Desnoods bekijk je het, liever niet natuurlijk, maar deel het niet. De gevolgen zijn niet te overzien.”

Denk jij aan zelfmoord? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 113 of 0800-113 (gratis) of de chat.