Fred van Leer, sekstape

Fred van Leer heeft voor het eerst na het uitlekken van zijn sekstape en de behoorlijke nasleep die daarop volgde een openhartig interview gegeven aan Chantal Janzen. De presentator geeft aan dat hij inmiddels stapje voor stapje zijn leven weer oppakt.

Article continues after the ad

Het hielp de presentator in zijn proces onder andere om zijn sekstape zelf te bekijken.

Pijnlijke zoektocht

"Drie of vier weken na het gebeuren, ben ik bewust gaan zoeken", vertelt hij aan Chantal voor het tijdschrift &C. "Ik zocht vier uur lang en kon het nergens vinden. Tot ik ineens bedacht: zou het op een pornowebsite staan?" Uiteindelijk vond hij de voor hem pijnlijke video, maar dat ging hem logischerwijs niet in de koude kleren zitten, zo vertelt hij. "De eerste keer dat ik het filmpje keek, draaide mijn maag om. Ik werd er heel erg misselijk van. Het was zo vernederend en rakelde alle emotie op."

Eelt op zijn wonden

Hij had het daar bij kunnen laten zitten, maar dat wilde hij niet. "Daarna keek ik er nog eens naar. En nog eens. Ik heb het zeker twintig keer bekeken", geeft hij toe. "Ik wilde dat er eelt op kwam zodat, mocht ik het nog eens per ongeluk te zien krijgen, het me niets meer zou doen. Dat is gelukt: het doet me nu niets meer."

 


Nieuw doel in zijn leven

Achteraf denkt hij dat 'het waarschijnlijk zo heeft moeten zijn'. "In plaats van altijd maar bezig te zijn met het succes van morgen werd ik stilgelegd. Nu leer ik te genieten van alles wat er is." En mede daarom wil hij zich nu inzetten voor mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, maar niet de massa's mensen achter zich hebben staan. "Ik sta niet snel op de barricaden, maar hier wil ik me wel heel graag voor inzetten." Dat is nog eens een mooi gegeven! 

Het hele interview met Fred lees je in de nieuwste &C.