Fred en Jacomien

In de laatste aflevering van Urk! was het tijd voor diepe discussies in de keuken. Jacomien vond dat het leven als hetero normaal was, maar Fred vond haar opmerking onacceptabel.

Tijdens het vullen van potjes hadden Fred en Jacomien een gesprek over Ap, die tegenover Fred aangaf dat hij liever hetero was geweest. Jacomien snapte dat wel. "Dan is alles toch gewoon veel makkelijker?"

Article continues after the ad

Deze vanzelfsprekendheid schoot Fred even in het verkeerde keelgat. "Normaal? Dat hoor je meer. Wat is normaal?" Dat hebben mensen ervan gemaakt en dat moeten wij homo's dan maar accepteren... Maar waarom?"

Jacomien had hier ook niet echt antwoord op en begon maar aan lepel te likken. Urk heeft natuurlijk de naam om nogal ouderwets te zijn, maar Jacomien en Fred konden er - min of meer - rustig over praten.

Krijgt Urk een vervolg?

In de voorlopig laatste aflevering van Urk! ruziede Teun Föhn met Ap, en besloot Ap daarom een spetterend verjaardagsfeest voor hem te organiseren. Hij leek wat lauwtjes te reageren en kijkers vonden dat écht niet kunnen. Urk! eindigt daarmee met een kleine cliffhanger... komt het nog goed tussen Ap en Teun?

Op het moment is nog niet bekend op de populaire reality-soap een nieuw seizoen krijgt op SBS6. We zouden er niet van staan te kijken als we er binnenkort méér over horen!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Alle afleveringen van Urk! kijk je terug via Kijk.nl.