Frans en Mariska Bauer, Aruba

Van de Franse Vogezen vlogen Frans en Mariska Bauer deze week naar het land van de geestverruimende middelen, muziek en de dreadlocks... Aruba! Ze kenden dit land slechts als prachtige vakantiebestemming,, maar de locals lieten zien dat ze meer zijn dan zon, zee en strand.

Article continues after the ad

De twee realitysterren van RTL doken deze week volledig in de Arubaanse Rastafarian way of life.

Aruba proof

Eenmaal daar aangekomen moesten ze inburgeren en daar moest vooral Frans' nieuwe haar eraan geloven. "Voor rasta is haar een identificatie", legt local Gino aan ze uit. "Het is vrijheid, identificatie en traditie." In eerste instantie was Frans jaloers op al die prachtige kapsels, maar op die uitspraak kwam hij al snel terug...

Vlechten met Miss Sunshine

Hij wist namelijk nog niet dat hij ook zelf een make-over kreeg. "Wat gaan we doen? Dreads? Maar dat zou jij toch doen Maris?", probeert hij er bij kapster Miss Sunshine onderuit te komen. Helaas was voor Frans geen ontsnapping mogelijk. "Als ik straks een kale plek op mijn hoofd heb, Maris, is het jouw schuld. Je weet hoe zuinig ik ben op mijn haar. Drie haartransplantaties gehad." Het resultaat mag er daarentegen zijn.

Slapen in de hangmat

Gelukkig was het daarna tijd voor iets leukers: Frans en Maris maakten zich flink moe door een perfect haarproduct te maken, zochten hun eten uit in de zee en kregen wat rustgevende middelen. Maar leuk en aardig allemaal, op een lekker warm hotel hoefden de twee niet te rekenen. "Ik heb een plekje voor je langs de kust met hangmatten. Daar kun je lekker slapen." Daar moesten Frans en Maris aan wennen. "We slapen niet hier?" Nou, dat antwoord was duidelijk. "Je wil toch weten hoe een echte Rastafari dat doet?"  

De twee begonnen de nacht nog allebei in hun eigen hangmat, maar uiteindelijk leverde het dit knusse plaatje op! 


Bijzondere levenswijze

Compleet geradbraakt door de nacht, maar na diverse muzikale en rustgevende avonturen zat hun reis er al snel weer op. "Wat ik zo mooi vind, is zodra jullie beginnen met muziek maken is het gelijk alsof we allemaal hetzelfde zijn", liet Frans met een lach van oor tot oor blijken. "Ik weet zeker dat iedere keer als ik nu iemand zie lopen met dreadlocks ik tegen Maris zeg: 'weet je nog op Aruba?'. Wij weten wat de normen en waarden zijn en wat zij belangrijk vinden. Ik hoop dat jullie datgene kunnen doen wat jullie willen doen." 

De Bauers: Bestemming Onbekend is iedere woensdag om 20:30 uur te zien op RTL4. Ook vooruit te kijken via Videoland.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.