Frans Bauer Bestemming Onbekend

Week na week maken Frans en Mariska Bauer de meest bijzondere dingen mee in De Bauers: Bestemming Onbekend. Van een kennismaking met de Rastafari's op Aruba, een familietocht in de Franse Vogezen tot een doodenge trip naar Damanhur. Deze week belandden ze op party-eiland Ibiza! 

Article continues after the ad

Denk alleen maar niet dat dit lang leve de lol is; Frans en Maris kregen direct een onvergetelijke ervaring.

Ontmoeting met een Sjamaan

Amper bekomen van hun reis staan ze oog in oog met Petra en Tom. Zij verkoopt haar T-shirts op de hippiemarkt van Ibiza, terwijl hij zo'n vier jaar geleden het roer compleet omgooide. "Ik ben Sjamaan. Ik heb in de bestrating en in de bouw gezeten, maar na twintig jaar was ik het wel zat", legt hij uit. "Ik ging ineens stemmen horen en toen dacht ik dat ik gek werd. Maar vanaf dat moment ben ik spiritueel gaan ontwaken." Frans denkt er het zijne van. "Doodeng! Straks ga je nog allemaal dingen over mij onthullen." 


Bijzondere drumsessie

Het koppel uit Ibiza trakteert hun gasten direct op een meditatieve drumceremonie. Dit zou namelijk diverse voordelen geven: "Ik geloof dat de drum altijd healing geeft, sowieso en het brengt het lichaam weer in balans. Je kan in diepe meditatie raken, beelden zien en emoties krijgen. Laat het gebeuren." Nou, dat lieten Frans en Maris zich geen tweede keer zeggen: compleet gesetteld gaven ze zich er aan over... en dat had een onverwachte afloop.


Familiereünie in z'n hoofd

Frans is er namelijk compleet van overdonderd. "Ik vind het bizar. Had jij je vinger op mijn voorhoofd? Nee? Het leek net of hier een vinger zat", roept hij na de sessie verward uit. "Maar ook omdat ik dingen heb gezien die ik niet had verwacht. Het zijn niet alleen de kleuren, maar ik zag de families van mijn vaders kant en die waren allemaal bij elkaar." Hij snapt niet hoe het kan. "Ik ben niet zweverig, maar.. wauw." 


Kambo-ceremonie

Na deze heftige ervaring begon de reis eigenlijk pas. Ze waagden zich deze aflevering aan een ietwat hilarische sessie om contact te krijgen met de baarmoeder; shaketen alles eruit om het strand, pakten tarotkaarten en waren getuigen van een misselijkmakende Kambo ceremonie. Over die laatste hadden Frans en Maris wat twijfels... "Ik denk dat ik de sessie even oversla, en Maris ook. Ik denk dat hier onze spirituele reis ophoudt."

Want als blikken konden doden...

De Bauers: Bestemming Onbekend is iedere woensdag om 20:30 uur te zien op RTL4. Bekijk de aflevering hier terug.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.