Er woedt een keiharde oorlog tussen SBS6-hits Paleis voor een Prikkie en Chateau Meiland. Martien Meiland moet helemaal niets hebben van interieurstylisten Frank Jansen en Rogier Smit, maar dat gevoel is wederzijds! Frank haalt namelijk flink uit naar Martien...

Article continues after the ad

Martien wees Frank en Rogier eerder al af, ontkende dat hij hen ooit had ontmoet (zij zeggen van wel) en liet weten dat ze wat hem betreft niet naar zijn Chateau Marillaux hoefden te komen. Waarom? "Dit niet gaat gebeuren, want ik en mijn familie zijn totaal geen fan!" Nou, duidelijk. Inmiddels laat Frank (via Weekend) weten dat hij en Rogier ook helemáál geen Meiland-lovers zijn.
 


Frank vs. Martien

Frank Jansen sluit zich aan bij deze Story-journalist die vindt dat Martien een soort 'typetje' is. "Het is een trucje en daar kun je niet eindeloos mee doorgaan", vindt Frank. "Een goede vriend van me zei: ‘Ik vind die Meiland zo zichzelf’. Maar hij overdrijft juist heel erg. Dat kun je niet blijven doen."
 

Meiland voor een Prikkie

Paleis voor een Prikkie was al een enorme hit voor SBS6 en sinds Chateau Meiland hebben ze nóg zo'n (véél grotere) reality-hit te pakken. Een cross-over, met bijvoorbeeld Frank en Rogier die naar Frankrijk gaan, lijkt nu dus definitief van de baan. Zonde! "Het is de mensen niet opgevallen, maar hij vloekt op televisie, hij heeft zijn hond geschopt op televisie", somt Frank zijn ergernissen op. "Ik vind het jammer dat dat gebeurt. Ik denk dat de kijker dat op een gegeven afkeurt."


Chateau Meiland is elke maandag om 20:30 te zien op SBS6.