Fotograaf
ANP en Brunopress
Frank Jansen en Rogier Smit

Klaar voor een nieuw hoofdstuk in de Frank Jansen vs. Rogier Smit-saga? Frank zet in een nieuwe interview met De Telegraaf even wat zaken recht, hoewel ex Rogier er ongetwijfeld andere conclusies op nahoudt. Anyway: volgens Frank is zijn contract met RTL helemaal niet ontbonden en zou Rogier hem "pesten".

Article continues after the ad

Frank en Rogier zijn tegenwoordig véél bekender van hun door-etterende vechtscheiding, dan de ooit zo populaire programma's die ze samen maakten. Paleis voor een Prikkie, Frank en Rogier Checken In bij RTL... Klaar voor wat nieuwe modder? Nu was het Frank die weer eens wat blubber in de richting van Rogier gooide en hij haalde ook de geliefde hond Coco erbij.

Frank vs. Rogier

De rechter besloot onlangs dat Frank hond Coco ook met Rogier moest delen. "Na de uitspraak van de rechter heb ik één keer een telefoontje gehad van een vriend van Rogier, die zei dat hij de hond zou komen halen. Ik zat toen met Coco in Frankrijk en dat bleek te ver te zijn. Daarna heb ik niets meer gehoord. Hou je dan zoveel van Coco?", vraagt Frank zich hardop af. 

'Gepest'

Er kwam nog een juridisch ding bij - volg je het nog? Rogier legde kortgeleden beslag op de bankrekening van Frank. Dit beslag is inmiddels door de rechtbank opgeheven. Frank mist naar eigen zeggen nu wel een slordige 30.000 euro en heeft geen idee waar dit monsterbedrag is. "Ik vermoed dat de gelden die op mijn bankrekening stonden zijn overgeboekt naar een ’derdenrekening’ van de deurwaarder of van de advocaat. Ik krijg daar maar geen duidelijkheid over." Frank heeft het gevoel dat Rogier hem "pest" door dit soort acties en vindt het jammer dat ze niet meer normaal met elkaar kunnen omgaan. "Terwijl we samen echt mooie tijden hebben doorgemaakt."

RTL-contract en First Dates

Frank dropte ook nog een juicy nieuwtje: hij doet hoogstwaarschijnlijk mee aan een nieuwe VIPS-editie van First Dates. "Misschien ontmoet ik via die show wel een nieuwe partner. Ik wil liever niet de rest van mijn leven alleen blijven. De bevestiging dat ik definitief mag meedoen, heb ik alleen nog niet binnen gehad…" En wat klopt er van het gerucht dat RTL klaar is met de heren en hun lucratieve tv-contract zou hebben verscheurd? "Dat is niet waar. RTL heeft besloten om geen gezamenlijke programma’s met Rogier en mij te maken, maar dat is zo langzamerhand al geen nieuws meer. Ook over de betalingen op grond van ons contract zijn duidelijke afspraken gemaakt. Rogier krijgt zijn deel en ik het mijne."


Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.